Kaalslag dreigt voor motorrijscholen

Er dreigt een forse afname in kandidaten voor motorrijscholen zodra de Derde Rijbewijsrichtlijn is ingevoerd. Vanaf 2013 moeten leerlingen voor de ‘zware’ categorie (onbeperkt vermogen) wachten tot hun 24e jaar. Dat kan de komende jaren leiden tot maar liefst bijna 30% minder kandidaten, aldus verkeerspro.nl.

De huidige aangenomen wet zou betekenen dat rijscholen die alle drie de categorieën willen aanbieden moeten beschikken over drie motorfietsen. Er bestaat grote vrees dat rijscholen gedwongen zijn te investeren in lichte motoren, die vervolgens het grootste deel van de tijd stil staan. De wet zegt immers dat er alleen examen gedaan kan worden op een motorfiets die aan de eisen voldoet van de betreffende categorie.

Lees verder op verkeerspro.nl
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.