donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kaalslag dreigt voor motorrijscholen

Er dreigt een forse afname in kandidaten voor motorrijscholen zodra de Derde Rijbewijsrichtlijn is ingevoerd. Vanaf 2013 moeten leerlingen voor de ‘zware’ categorie (onbeperkt vermogen) wachten tot hun 24e jaar. Dat kan de komende jaren leiden tot maar liefst bijna 30% minder kandidaten, aldus verkeerspro.nl.

De huidige aangenomen wet zou betekenen dat rijscholen die alle drie de categorieën willen aanbieden moeten beschikken over drie motorfietsen. Er bestaat grote vrees dat rijscholen gedwongen zijn te investeren in lichte motoren, die vervolgens het grootste deel van de tijd stil staan. De wet zegt immers dat er alleen examen gedaan kan worden op een motorfiets die aan de eisen voldoet van de betreffende categorie.

Lees verder op verkeerspro.nl
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen