dinsdag 16 april 2024

Dit mag je komend sportweekeinde echt niet missen #WK40

Doordat corona alles op de kop gezet heeft, is er voorlopig geen weekeinde zonder motorsport. Je mist dus zomaar iets en daarom kijken wij elke donderdag vooruit naar wat je mag verwachten.

1. Met een beetje geluk hebben we komend weekeinde een nieuwe wereldkampioen er bij. Of weten we in ieder geval zeker dat de nieuwe wereldkampioen uit Nederland komt. Jeffrey Buis staat in het WK Supersport 300 aan kop met 16 punten voorsprong op Scott Deroue en liefst 47 stuks op Bahattin Sofuoglu. Met nog vier wedstrijden te gaan, dit weekeinde Magny-Cours en twee weken later Estoril, zijn er dus nog 100 punten te verdelen. Flink veel, maar we hebben gekkere dingen gezien in WK Supersport 300. Weten Jeffrey en Scott Sofuoglu op meer dan 50 punten te zetten, mogen ze samen onderling gaan beslissen wie wereldkampioen wordt op Estoril. Maar eerst Magny-Cours dit weekeinde, waar het heel nat gaat worden… En een nat Magny-Cours is het recept voor complete chaos.

2. Als iemand zich thuis voelt op Magny-Cours – nat of droog – dan is het Michael van der Mark wel. Komt vast omdat hij er in 2012 zijn allereerste grote prijs pakte. Hij werd toen Superstock 600-kampioen na een waanzinnig duel met Riccardo Russo.

Michael kan nog altijd derde worden in de eindstand van het WK Superbike, want hij staat slechts 10 punten achter Chaz Davies. Jonathan Rea kan komend weekeinde trouwens wereldkampioen worden. Ja, alweer en dat terwijl hij al recordhouder is met vijf opeenvolgende titels. Scott Redding zal er alles aan doen om dat te voorkomen, maar met ‘net ietsje’ minder ervaring op Magny-Cours is dat een haast onmogelijke opgave.

3. De laatste van drie MXGP-wedstrijd wordt aanstaande zondag verreden op Mantova. Er is tijdens de eerste twee GP’s al van alles gebeurd, zowel mooi als dramatisch als verschrikkelijk, en de verwachting is dat dit zondag niet anders gaat zijn. Al hopen we dat het verschrikkelijke inmiddels wel geweest is. Na Mantova hebben de rijders amper rust, want een week later begint alweer het drieluik op Lommel. Met of zonder publiek, dat is de vraag…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen