woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit zijn onze Dakar-helden!

Ook komend jaar is Nederland weer goed vertegenwoordigd in Le Dakar met twaalf deelnemers op een totaal van 167 motoren en quads, zo meldt organisator ASO. Tel je auto’s en vrachtwagens mee, dan kom je zelfs op 28 Nederlanders en daarmee staat Nederland op de derde plaats van in totaal 61 nationaliteiten. Mooi, maar wij concentreren ons de komende periode voornamelijk op de motoren.

Nederlandse deelnemers (op volgorde van startnummer)
55. Mirjam Pol (foto) – HT Rally Raid Husqvarna Racing
60.
Edwin Straver – Edwin Straver (Motul Originals)
67. Marcel Snijders – Snijders Rally (Motul Originals)
83. Sjors van Heertum – Sjors van Heertum (Motul Originals)
93. Herwin Hopmans – Bas Dakar Team
106. Gerben Lieverdink – Bas Dakar Team
122. Guillaume Martens – Macad Rally Team (Motul Originals)
23. Mark Tielemans – Sjors van Heertum (Motul Originals)
124. Martien Jimmink – HT Rally Raid Husqvarna Racing
126. Marcel Piek – HT Rally Raid Husqvarna Racing
129. Paul Spierings – HT Rally Raid Husqvarna Racing
132.
Wesley Pittens – Yamaha Team Pittens Netherlands

De start in Lima is op 6 januari 2019 en daarna staan de deelnemers tien etappes te wachten. Met in totaal 5000 kilometer waarvan bijna 3000 kilometer geklokt. Het is voor het eerst in de Dakargeschiedenis dat de rally in één land wordt gehouden. Ondanks – of misschien wel dankzij – dat is volgens Dakardirecteur Etienne Lavigne is de moeilijkheidsgraad van de Dakar 2019 extreem hoog.

“De Dakar 2019 telt weliswaar maar tien etappes, maar vergis je niet in de duur van de rally en de lengte van de route. Je krijgt tien dagen zand voor de kiezen, elke dag duinen. In de duinen is één kilometer gelijk aan twee of zelfs drie kilometer elders”, aldus Lavigne.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen