zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dopingcontrole!

Jammer genoeg gaan de woorden doping en sport nog te vaak samen. In de motorrace valt het wel mee. Hoewel… Zo werd in mei dit jaar bij de Australische Moto2-coureur Anthony West het verbodenmiddel methylhexaneamine aangetroffen tijdens een controle. Deze stof zit vaak in neusspray, maar zou gewichtsverlies of gewichtscontrole als bijwerking hebben. Iets wat voor grotere en zwaardere rijders een voordeel kan hebben, omdat elke kilo telt in de wegrace.

De FIM heeft op 11 november tijdens de Grand Prix van Valencia een doping controle uitgevoerd. Gelukkig zijn bij alle geteste rijders geen verboden stoffen aangetroffen.
 
De volgende rijders zijn getest:
MotoGP: Karel Abraham, Katsuyuki Nagasuga en Michele Pirro.
Moto2: Dominique Aegerter, Julian Simon en Jordi Torres.
Moto3: Brad Brinder, Danny Kent en Zulfahmi Khairuddin.
 
Foto: 2snap
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen