Dopingcontrole!

Jammer genoeg gaan de woorden doping en sport nog te vaak samen. In de motorrace valt het wel mee. Hoewel… Zo werd in mei dit jaar bij de Australische Moto2-coureur Anthony West het verbodenmiddel methylhexaneamine aangetroffen tijdens een controle. Deze stof zit vaak in neusspray, maar zou gewichtsverlies of gewichtscontrole als bijwerking hebben. Iets wat voor grotere en zwaardere rijders een voordeel kan hebben, omdat elke kilo telt in de wegrace.

De FIM heeft op 11 november tijdens de Grand Prix van Valencia een doping controle uitgevoerd. Gelukkig zijn bij alle geteste rijders geen verboden stoffen aangetroffen.
 
De volgende rijders zijn getest:
MotoGP: Karel Abraham, Katsuyuki Nagasuga en Michele Pirro.
Moto2: Dominique Aegerter, Julian Simon en Jordi Torres.
Moto3: Brad Brinder, Danny Kent en Zulfahmi Khairuddin.
 
Foto: 2snap
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.