Drama in Moscow

Andrea Antonelli is gisteren om het leven gekomen tijdens de Russische WK Supersport-race op de Moscow Raceway. Antonelli kwam aan het einde van de eerste ronde ten val en is daarbij, op hoge snelheid, geraakt door een collega. De Italiaan werd met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het circuitziekenhuis waar hij korte tijd later overleed.

Antonelli reed zijn eerste EK Superstock 600-wedstrijd in 2005 op Valencia. Zijn eerste podium pakte hij in datzelfde seizoen op Assen. Ook zijn enige overwinning behaalde hij op het TT Circuit tijdens de STK600-race in 2007. Via het EK Superstock 1000-kampioenschap (vier podiums in vier seizoenen) kwam hij uiteindelijk anderhalf seizoen geleden in het WK Supersport terecht.

Hij sloot 2012, enigszins teleurgesteld, af als tiende. Dit seizoen ging het beter. Uitgezonderd Monza eindigde hij steeds in de top-10 met als beste klassering de vierde plaats op Aragon. De vierde startplaats in Moskou was zijn beste, en helaas ook zijn laatste, kwalificatie ooit.

Antonelli werd 25 jaar oud.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.