Dramatische ontknoping in Talent Cup 600

Onder zware donkere wolken die dreigend boven het TT-Circuit Assen hingen, werd een zeer verrassende race van de Talent Cup 600 verreden. Roy van Sambeek was lange tijd de leider, maar Wayne Tessels liet dit niet over zijn kant gaan. Tot halverwege de wedstrijd dacht Van Sambeek dat zijn droom (een eerste podiumplek) vervuld zou worden, maar niets was minder waar.

De hete adem van Wayne Tessels voelde hij gedurende vier ronden in zijn nek. Daarna nam de gedoodverfde kampioen de leiding over. Tessels: “Het is enorm lastig om in te schatten wat Van Sambeek gaat doen. Het is moeilijk om hem voorbij te gaan en ik was extra voorzichtig." Toch kon Tessels in de vijfde ronde Van Sambeek voorbij en sloeg hij direct een groot gat.

Toen Tessels rustig zijn rondes uitreed, ging alle aandacht naar het groepje achter hem. Van Sambeek, Christiaan Nobel, Manuël Wienen en Jaco Boonen maakten er een spektakel van. Tot in de zevende ronde. Toen zag het er naar uit dat de nummers één, twee en drie een feit waren. Maar in de achtste ronde werd het plotseling een grote chaos op de baan.

"Opeens begon het te regenen," vertelde Jaco Boonen. "Ik zag Manuël Wienen onderuit gaan en Van Sambeek lag al in de grindbak. Mijn enige referentiepunt was Nobel. Daardoor kon ik net iets sneller, waardoor ik de tweede plek kon veiligstellen tot het einde. Daar ben ik zeer blij mee!"

De coureurs van de Talent Cup 600 waren allen verrast door de plotselinge regenval. Tessels werd in de laatste ronde bij de GT-bocht ernstig gewaarschuwd: "Bij het aanremmen voelde ik mijn achterband weg glibberen. Uiteindelijk ben ik door de grindbak gereden, maar kon toch de leiderspositie vasthouden. Ik ben erg tevreden met mijn eerste plaats."

Ook Nobel had last van de plotselinge gladheid. Hij zag Van Sambeek chrashen. "Ik dacht eerst dat hij een foutje maakte, maar toen mijn achterkant weggleed wist ik wel beter. Ik was genoodzaakt mijn tweede positie weg te geven aan Boonen. Maar ondanks dat ben ik wel erg blij met mijn derde plaats!"

Mick Jansen, Manuël Wienen en Roy van Sambeek werden in de slotfase hard afgestraft door de plotselinge gladheid op de baan. Zij moesten voortijdig de race beëindigen door valpartijen. Iedereen is gelukkig ongedeerd uit de strijd gekomen. Mick Jansen reageerde teleurgesteld: "Toen ik op de zesde plek lag, knalde steeds de derde versnelling eruit. Ik was niet tevreden met die plek en dacht 'nu is het alles of niets'. Helaas werd het niets na mijn val in de Ramshoek."

Van Sambeek werd net als de andere coureurs overdonderd door de gladheid: "Ik zag wel dat het regende, maar dat het zo glibberig was had ik niet verwacht! Dat bleek ook wel toen ik in de Ramshoek de motor verloor. Dat betekende einde race voor mij. We gaan er alles aan doen om de Yamaha weer in orde te hebben voor de volgende race op 10 september!"

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?