Wie stopt Stoner?

Casey Stoner stevent resoluut af op de wereldtitel in de MotoGP. De Australische wegracer van Honda won zondag op overtuigende wijze de Grote Prijs van Indianapolis. Het was al zijn zevende zege van dit seizoen.

Dani Pedrosa, teamgenoot van Stoner bij Honda, reed op het circuit in de Verenigde Staten naar de tweede plaats. De Amerikaan Ben Spies (Yamaha) eindigde als derde. De 25-jarige Stoner begon de race van pole position. Hij verpulverde zaterdag in de kwalificatierace al het circuitrecord op de Indianapolis Motor Speedway.

Toch duurde het even voordat hij op gang kwam, want Pedrosa nam kort na aanvang de leiding over. Vanaf ronde zeven zette Stoner zich weer aan kop en stoof hij weg van zijn concurrenten. Valentino Rossi worstelde voor de zoveelste keer dit seizoen met zijn Ducati. De Italiaanse recordkampioen eindigde als 10e.

Stoner liep in de stand van het wereldkampioenschap verder uit op de Spaanse titelverdediger Jorge Lorenzo (Yamaha), die als vierde finishte. De kloof bedraagt 44 punten.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?