vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wie stopt Stoner?

Casey Stoner stevent resoluut af op de wereldtitel in de MotoGP. De Australische wegracer van Honda won zondag op overtuigende wijze de Grote Prijs van Indianapolis. Het was al zijn zevende zege van dit seizoen.

Dani Pedrosa, teamgenoot van Stoner bij Honda, reed op het circuit in de Verenigde Staten naar de tweede plaats. De Amerikaan Ben Spies (Yamaha) eindigde als derde. De 25-jarige Stoner begon de race van pole position. Hij verpulverde zaterdag in de kwalificatierace al het circuitrecord op de Indianapolis Motor Speedway.

Toch duurde het even voordat hij op gang kwam, want Pedrosa nam kort na aanvang de leiding over. Vanaf ronde zeven zette Stoner zich weer aan kop en stoof hij weg van zijn concurrenten. Valentino Rossi worstelde voor de zoveelste keer dit seizoen met zijn Ducati. De Italiaanse recordkampioen eindigde als 10e.

Stoner liep in de stand van het wereldkampioenschap verder uit op de Spaanse titelverdediger Jorge Lorenzo (Yamaha), die als vierde finishte. De kloof bedraagt 44 punten.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen