zondag 19 mei 2024

Drievoudig Dakar-winnares Mirjam Pol vecht tegen postcovid-klachten

Mirjam Pol heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van COVID-19. Vorig jaar was ze gedwongen om de Dakar rally over te slaan vanwege postcovid-klachten. Wel zal de presentatie van Dakar 2025 op 17-19 mei plaatsvinden,

Nog steeds ondervindt Pol dagelijks hinder van de vermoeidheid en cognitieve problemen die zijn ontstaan door postcovid. Zelfs alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen kosten haar veel energie. Soms probeert ze extra energie te forceren, maar moet ze daar daarna weer de prijs voor betalen.

MotoGP tot en met 2031 gegarandeerd op TT Circuit Assen

Pol heeft verschillende scenario’s in gedachten, waaronder deelname aan Dakar 2025 en haar 20-jarig jubileum het jaar daarna. Tegelijkertijd realiseert ze zich dat ze eerst ‘gewoon’ gezond moet worden, aangezien er nog geen behandeling is voor postcovid. Ze probeert alle mogelijke informatie over onderzoeken en behandelingen te verzamelen, maar een arts heeft haar eerlijk gezegd dat de medische wetenschap het ook niet weet.

Ondanks de uitdagingen blijft Pol positief ingesteld. Ze relativeert de situatie door te zeggen dat ze ergere dingen heeft meegemaakt en dat de wereld niet instort. Ze is ervan overtuigd dat ze uiteindelijk wel weer op gang zal komen, ongeacht welke kant haar weg op gaat. Vooralsnog staat Dakar 2025 gewoon in haar agenda.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen