maandag 15 juli 2024

Dutch Masters Harfsen: Herlings ongeslagen

Vier uit vier. Dat is de score van Jeffrey Herlings na twee wedstrijden in eigen land. Hij won de seizoensopener in Lierop en kwam ook in de eerste wedstrijd van de Dutch Masters twee keer als winnaar over de finish. In de tijdtraining van de 500cc was hij een seconde sneller dan Romain Febvre en bijna twee seconden sneller dan Calvin Vlaanderen. De overige rijders zaten op drie seconden of meer.

Dat Herlings en Febvre een maatje te groot waren voor de rest van het veld bleek in beide manches. In de eerste race werd Herlings door Febvre van de leiding verdrongen, maar sloeg hij in de slotfase terug. Beiden staken ver boven de rest uit. Op één minuut werd Vlaanderen als derde afgevlagd. In de tweede manche volgde Febvre Herlings als een schaduw, maar zag geen kans zijn Nederlandse rivaal voorbij te steken. Vlaanderen werd opnieuw derde, ditmaal op bijna één minuut.

Grote belangstelling

Voor de 250cc bestond grote belangstelling van de rijders, waardoor de trainingen in twee groepen moesten worden afgewikkeld. In groep 1 was Rick Elzinga de snelste, in groep 2 stond Cas Valk bovenaan de tijdlijst. Elzinga leek op weg naar de winst in de eerste manche, maar bleek niet bestand te zijn tegen het slotoffensief van Valk. De derde plaats ging naar de Noor Hakan Fredriksen. De tweede manche (opnieuw gestart na een rode vlag) werd ook gewonnen door Valk. Nu was de Spanjaard Oliver Oriol tweede voor Elzinga en Fredriksen. Op het podium werd Valk geflankeerd door Elzinga (tweede) en Oliver.

De Fin Kasimir Hindersson zegevierde in de eerste manche van de 125cc met een kleine voorsprong op de Let Markuss Ozolins. Dani Heitink was met zijn derde plaats de beste Nederlander. Vanuit de achterhoede werkte Gyan Doensen zich nog op naar de vierde plaats. In de tweede manche startte Doensen beter en dat leverde hem de overwinning op. Dagwinnaar werd Hindersson, die als tweede de finish passeerde. Derde werd Ozolins, zowel in de manche als in het dagklassement, waarin Doensen tweede werd.

In de 85cc won Timo Heuver beide manches. Beide keren werd Torre van Mechgelen tweede.

De tweede wedstrijd van de Dutch Masters is op paasmaandag 1 april in Oldebroek, de derde en laatste drie weken later op 23 april in Markelo.

Tussenstanden Motorraces

500cc

Positie Rijder Punten
1. Herlings 50
2. Febvre 44
3. Vlaanderen 40
4. Haavisto 36
5. Van der Vlist 30

250cc

Positie Rijder Punten
1. Valk 50
2. Elzinga 42
3. Oriol 40
4. Fredriksen 38
5. Mesters 32

125cc

Positie Rijder Punten
1. Hindersson 47
2. Doensen 43
3. Ozolins 42
4. Bervoets 32
5. Heitink 31

85cc

Positie Rijder Punten
1. Heuver 50
2. Van Mechgelen 42
3. Bauer 36
4. Opligger 31
5. Weinberg 28

Fotocredit: Eric Laurijssen en Niek Kamper

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen