Eerste winst voor Slager

Ondanks de winterse kou die het TT Junior Track in Assen teisterde, werd afgelopen weekeinde de eerste wedstrijd voor de Gamma Yamaha R125 Cup verreden. Organisator SOBW besloot in goed overleg met de coureurs dat er kon worden gereden. Waar veel mensen sceptisch over waren bleek achteraf ongegrond. Er waren nauwelijks valpartijen en de jonge rijders waren na afloop van de trainingen goed te spreken over de grip van de banden. Grote winnaar van de dag was Karlo Slager. De coureur die vorig jaar ook al mee streed voor de ereprijzen was op het TT Junior Track circuit een klasse apart. Zowel in de eerste als de tweede race was de 17-jarige Yamaha coureur uit Staphorst net een maatje te groot voor zijn naaste belagers.

De grootste verrassing was het optreden van Bart van de Helm. Deze nieuweling maakte in de eerste wedstrijd Slager nog knap lastig. Lange tijd kon Van de Helm zelfs in het spoor van Slager blijven. Door een klein stuurfoutje kwam hij ten val waardoor hij een zekere podiumplaats kon vergeten. Dat maakte de weg vrij voor Frank Nieman die na een enerverende tweestrijd Dave van Kats nipt voor wist te blijven. Ook in de tweede race was het wederom Slager die afgetekend won voor zijn plaatsgenoot Nieman. Als derde finishte Van de Helm die zich hiermee sportief revancheerde.

Slager was na afloop blij dat de wedstrijden waren doorgegaan. “Uiteraard was het enorm koud maar de banden gaven meer grip dan ik vooraf had gedacht. Ik ging naar Assen toe om te kijken of het wel ging. Maar al in de trainingen waren we er met zijn allen er van overtuigd dat het mogelijk was. De SOBW had er alles aan gedaan om het ons zo comfortabel mogelijk te maken. Tijdens de trainingen ging het meteen goed en wist ik naar de pole-position te rijden. Dat gaf mij het nodige zelfvertrouwen voor de wedstrijden. Twee keer winnen geeft al meteen een goed gevoel. In de wetenschap dat ik niet aan alle races kan deelnemen vanwege mijn verlichtingen in de Moriwaki Cup is het zaak om in alle wedstrijden voor de Gamma Yamaha R125 Cup goed te scoren.”

De SOBW heeft niemand minder dan KNMV-bondscoach Joey Litjens gevraagd of hij de jonge talentvolle rijders in de Gamma Yamaha R125 Cup wil gaan begeleiden. De oud-Grand Prix 125cc-coureur was gecharmeerd van het verzoek en daarom persoonlijk in Assen aanwezig. Kijkend naast de baan keek hij samen met zijn KNMV-collega bondscoach Barry Veneman en Bo Bendsneijder, de kampioen van vorig jaar, naar de verrichtingen van de jonge talenten. Voorafgaande aan de wedstrijden kregen de jongelingen tijdens een briefing de nodige adviezen van Litjens hoe men zich het beste kon kleden tegen de extreme koude weersomstandigheden.

De volgende wedstrijd voor de Gamma Yamaha R125cc Cup wordt verreden op paasmaandag 1 april op het circuit van Brakel.

Uitslagen Gamma Yamaha R125 Cup Assen
Eerste race
1. Karlo Slager
2. Frank Nieman
3. Dave van Kats
4. Maurice Karsijns
5. Jorel Boerboom

Tweede race
1. Karlo Slager
2. Frank Nieman
3. Bart van der Helm
4. Maurice Karsijns
5. Jorel Boerboom

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?