Film > Herlings sterk in Oss

Omdat zijn grote concurrent van vorig jaar, de Duitser Ken Roczen, dit seizoen ontbreekt, wordt er van Jeffrey Herlings niets minder verwacht dan de wereldtitel in de MX-2-klasse. Het begin is er want de zeventienjarige Brabander was zondag op circuit De Witte Ruijsheuvel in Oss oppermachtig in de eerste ronde van het Open Nederlands kampioenschap.

Herlings won beide manches in de MX2, de klasse waarin hij vorig jaar als tweede eindigde in het wereldkampioenschap. De Nederlander had in de eerste wedstrijd meer dan vijftig seconden voorsprong op de nummer twee, de Belg Jeremy van Horebeek. In de tweede manche was het verschil 38 seconden met Van Horebeek, die evenals Herlings uitkomt voor het fabrieksteam van KTM.

Evgeni Bobrisjev was de sterkste in de MX1. De Rus (Honda) won de eerste manche en eindigde in de tweede als tweede. Hij hield in het dagklassement de Belgen Kevin Strijbos (KTM) en Ken de Dycker (Honda) achter zich. Marc de Reuver finishte in de eerste manche als vierde, maar viel in de tweede race met mechanische problemen aan zijn Kawasaki uit. Davy Pootjes won bij de 85cc beide manches.

Volgend weekeinde is in het Gelderse Halle de tweede ronde van het ONK.

Foto: KTM

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?