Films: TeamNL op weg naar motocrossgeschiedenis

Precies een jaar geleden schreven Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen vandaag op een verzopen TT Circuit crossgeschiedenis door de Motocross of Nations te winnen. Nooit eerder lukte Nederland dat, ondanks een aantal zeer dappere pogingen.

Op het speciaal aangelegde circuit kon niemand het Brabantse trio ook maar een beetje volgen en zelfs bizarre weersomstandigheden hadden totaal geen grip op de drie.

Met twee mooie films staan wij vandaag stil bij deze historische dag. Eerst ‘Code Oranje – De Weg Naar Goud Bij De Motocross of Nations’ en daarna de ‘Best Moments’ van die waanzinnige dag in Assen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?