maandag 27 mei 2024

Films: TeamNL op weg naar motocrossgeschiedenis

Precies een jaar geleden schreven Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen vandaag op een verzopen TT Circuit crossgeschiedenis door de Motocross of Nations te winnen. Nooit eerder lukte Nederland dat, ondanks een aantal zeer dappere pogingen.

Op het speciaal aangelegde circuit kon niemand het Brabantse trio ook maar een beetje volgen en zelfs bizarre weersomstandigheden hadden totaal geen grip op de drie.

Met twee mooie films staan wij vandaag stil bij deze historische dag. Eerst ‘Code Oranje – De Weg Naar Goud Bij De Motocross of Nations’ en daarna de ‘Best Moments’ van die waanzinnige dag in Assen.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen