FIM zet crosser Stewart aan de kant

Sinds juni dit jaar kwam James ‘Bubba’ Stewart Junior (29) al niet meer in actie, aangezien hij geschorst werd door de FIM. De Amerikaanse crosser testte op 12 april namelijk positief op amfetamine tijdens een AMA Supercross in Seattle. Het duurde even voordat er een definitieve uitspraak was, maar de FIM is nu naar buiten gekomen met de conclusie dat Stewart inderdaad geschorst blijft. De straf: zestien maanden uitsluiting van competities die door de FIM geregeld worden. Dat betekent dat Stewart niet kan uitkomen in de voor hem gebruikelijke crosses (AMA Supercross en Motocross). De crosser heeft vijf wereldtitels achter zijn naam staan. Hij was drie keer de beste van de wereld in de Supercross en tweemaal won hij met het Amerikaanse team de Motocross of Nations.

De schorsing loopt af op 11 augustus 2015, aangezien 12 april 2014 (moment van urineonderzoek) als startdatum wordt gehanteerd. De eerste cross waar Stewart aan mee kan doen, is de Utah National voor het AMA Motocross. Het is de een na laatste wedstrijd van het 2015-seizoen. Stewart kreeg de boodschap op 12 december te horen en heeft nog 21 dagen om bezwaar te maken. 

Foto: Red Bull

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.