13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Nieuwe MOTO73 is uit!

Vandaag valt de nieuwe MOTO73 bij de abonnees op de deurmat, wat biedt deze MOTO73? We zetten het op een rijtje:

Motorshow Essen
Zoals elk jaar hebben we als toetje na Intermot en Eicma de motorshow in Essen, waar we voornamelijk naar toe gaan voor de meesterlijke customs en elk jaar opnieuw op onze wenken worden bediend. We hebben er een paar voor je uitgelicht.

Discussie zonder einde
Zoveel mensen, zoveel meningen. Zo ook op onze redactie. Laat zes testredacteuren gezamenlijk één favoriete motorfiets van het jaar kiezen en heibel en trammelant is gegarandeerd. En dus doen we het dit jaar anders. We kiezen niet één favoriet, maar elke redacteur kiest zijn eigen. We laten onze beroepsobjectiviteit achterwege en laten onze persoonlijke mening gelden!

De pareltjes van Morbidelli
Diep verscholen op een rustig industrieterrein in Pesaro ligt een van Europa’s mooiste motormusea. Op een plek waar je het niet zou verwachten, vind je het Morbidelli-museum. Eigenaar Giancarlo Morbidelli heeft aldaar ruim 250 baby’s – zoals hij zijn eigen motoren noemt – een warm onderkomen gegeven. Samen met Morbidelli pikten wij er zeven van de prachtigste en meest exclusieve exemplaren uit.

Eindelijk duidelijkheid, nu nog rust
Met de komst van de veel besproken en soms al vervloekte BeNeCup is eindelijk de toekomst van de nationale wegrace tastbaarder. Dat er iets moest gebeuren, werd afgelopen seizoen al pijnlijk duidelijk. Tot 20.000 euro moest er soms bij. Per evenement!

Bekender maakt beminder?
Het gold als één van de best bewaarde geheimen uit de motorbusiness: de Kawasaki Versys 650. Zwaar onderschat, niet helemaal begrepen, wilde het qua populariteit niet vlotten met deze Kawasaki, juist in het tijdperk dat allroads de dienst uitmaakten en uitmaken. Heeft de nieuwe versie van de staande twin wel een weerwoord tegen de V-Strom?

Solovlucht langs mooie ervaringen
Als Peter Muurman vertelt over zijn 21.000 kilometer lange reis naar Oezbekistan hangt iedereen ademloos aan zijn lippen. Zijn omgebouwde Ducati 998 is een aandachttrekker en de verhalen over talloze ontmoetingen met opmerkelijke mensen beklijven stuk voor stuk. Toch maakt zijn boodschap de meeste indruk: “Iedereen kan dit.”

Magneet voor de jeugd
We hebben er bijna tien jaar op gewacht, maar BMW introduceert eindelijk een nieuwe R1200R. Het inspirerende watergekoelde boxerblok uit de GS en RT drijft ook deze naked aan. Dat klinkt zonder een meter gereden te hebben als een uitstekend idee.

Hetzelfde maar dan anders
Hoewel Aalt Toersen met twee wereldrecords terugkwam van de Bonneville-zoutvlaktetest zat de winst hem opvallend genoeg vooral in de opgedane ervaring. Toersen: “Waar we de echte recordpoging, die met de ‘raket’, gaan doen, is nog niet bekend, maar Bonneville wordt het absoluut niet!” Dat vraagt minstens om een uitleg. Of twee.

En nog veel meer…

Bestel direct of neem hier een abonnement!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen