Francesco Bagnaia in beeld: Raak voor de man met de kruk

Een man met een kruk is op een willekeurig paddock waar dan ook ter wereld helemaal niets bijzonders. Er is er altijd wel ergens eentje geblesseerd. Maar als je weet dat de man op de foto, Francesco Bagnaia, zojuist tweede is geworden in de eerste van twee MotoGP-races op Misano, heb je het ineens over het bijzondere ver voorbij. Pas een paar dagen ervoor werd hij fit verklaar. Nou ja fit… Fit genoeg om te kunnen racen moeten we zeggen, want lopend had ‘Pecco’ nog altijd een kruk nodig! Niet gek natuurlijk als je weet dat hij op Brno zijn ...
Een man met een kruk is op een willekeurig paddock waar dan ook ter wereld helemaal niets bijzonders. Er is er altijd wel ergens eentje geblesseerd. Maar als je weet dat de man op de foto, Francesco Bagnaia, zojuist tweede is geworden in de eerste van twee MotoGP-races op Misano, heb je het ineens over het bijzondere ver voorbij. Pas een paar dagen ervoor werd hij fit verklaar. Nou ja fit… Fit genoeg om te kunnen racen moeten we zeggen, want lopend had ‘Pecco’ nog altijd een kruk nodig! Niet gek natuurlijk als je weet dat hij op Brno zijn scheenbeen brak en daardoor de wedstrijd in Tsjechië en de dubbel op de Red Bull Ring aan zich voorbij moest laten gaan. Het was alweer de tweede grote teleurstelling van 2020 voor Bagnaia, nadat hij op Jerez met technische problemen uitviel, terwijl hij op weg was naar zijn eerste MotoGP-podium. Amper anderhalve maand later kwam dat podium er dus wel. Als Italiaan in Misano op Ducati! Alsof het zo moest zijn. Aan de andere kant… Een week later werd het bijna nog mooier, maar als iets niet telt in 2020 is het bijna dus houden we vooral dat indrukwekkende podium in gedachten.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?