Indian eFTR Jr: elektrische kindermotor vanaf 8 jaar

Jongeren aan het motorrijden krijgen is een van de grootste uitdagingen voor de grote lifestyle-merken. Met name de grote Amerikaanse cruiserbouwers lopen er tegenaan. Harley-Davidson probeert – de nog – jongeren te verleiden met een paar elektrische loopfietsen. Indian volgt het voorbeeld met een elektrische minibike, die eruit ziet als de FTR750 flat tracker en daardoor ook op de FTR1200.

De eFTR Jr wordt aanbevolen voor kinderen vanaf acht jaar. Het is een 36-volt elektrische motorfiets met een twist grip-gas, basisvering aan beide uiteinden, goed uitziende schijfremmen en een tank ’n tail-carrosserie, net als de grote FTR. De accubak heeft wat vage motorachtige vormen. Het lijkt zelfs op een parallelle twin in plaats van een Indian V-twins. Ook zitten er een paar nep hooggeplaatste shotgun uitlaten van plastic op.

Indian geeft geen vermogenscijfers zien, maar zegt dat het een solide 24 km/u) kan in de hoge vermogensmodus en 16 km/u in de lage vermogensmodus. De accu zou ongeveer 65 minuten kunnen meegaan bij hoog vermogen en ongeveer 140 minuten bij laag vermogen.

Er is een gewichtslimiet van 79 kg. Dat moet oudere kinderen ervan weerhouden plaats te nemen in het zadel. Niet dat iemand ooit in de geschiedenis een aanbevolen gewichtslimiet op een motor heeft opgevolgd…

De eFTR Jr is nu beschikbaar voor €650,-. Dat is iets duurder dan de Harley-loopfietsen, maar de Indian lijkt meer op een motor, heeft dubbele vering waar de Harleys volledig stijf zijn en is een stuk sneller.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.