Gamma blijft Yamaha R125 Cup sponsoren

Yamaha Nederland en Gamma kunnen tevreden terugkijken op het tweede seizoen van de Gamma Yamaha R125 Cup. Dat concludeerde Arno Sunnotel, algemeen directeur van Yamaha Nederland tijdens de jaarlijkse kampioenshuldiging van de SOBW. In Cultureel Centrum De Pas in Heesch werden alle kampioen van deze Stichting Organisatie Brommer- en scooter Wegraces gehuldigd

“Het deelnemersveld is breder en daardoor ook sterker geworden. Er waren afgelopen seizoen minimaal vijf rijders die een race konden winnen. Karlo Slager, de kampioen van 2013, heeft er alles aan moeten doen om zijn titel te behalen. Het deelnemersveld zat ook veel dichter bij elkaar dan in 2012, toen we met deze opstapklasse begonnen. Als we terugkijken is deze klasse enorm gegroeid. En dat was ook onze opzet. Er zijn veel jonge rijders die in de toekomst nog verder kunnen groeien. Daardoor zijn er meer wisselende uitslagen geweest en dat kenmerkt ook de kracht van deze klasse.”

Hoofdsponsor Gamma heeft ook de nieuwe generatie motorcoureurs zien opkomen. De directie van de bouwketen heeft besloten dat men ook in 2014 doorgaat met de sponsoring. “En daar zijn we heel blij maar ook trots op”, aldus Sunnotel. Tijdens de jaarlijkse Gamma Racing Day, die komend jaar op zondag 3 augustus op het TT Circuit Assen zal worden gehouden, zal er nog meer aandacht worden besteed aan deze 125cc opstapklasse. Naast de demowedstrijd op het grote circuit wil men meer publiek laten komen naar de TT Junior Track waar de wedstrijden worden verreden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?