vrijdag 3 februari 2023

Geblesseerde Van der Mark wint toch

Michael van der Mark heeft op de Duitse Nürburgring het onmogelijke voor elkaar gekregen door de Superstock 600 Europees Kampioenschap-race te winnen. Van der Mark, startend vanaf pole position nadat hij op zowel vrijdag als zaterdag het ronderecord verbrak, kende een zeer spectaculaire sprint naar de eerste bocht en verloor een paar posities in de harpin.

Maar Van der Mark herstelde heel sterk en lag eerste na de eerste doorkomst. Twee ronderecords gaven de EAB Ten Kate Junior Team-rijder vervolgens genoeg ademruimte om zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken. Een haast onmogelijke prestatie aangezien Van der Mark precies twee weken geleden zijn sleutelbeen brak tijdens de WK Supersport-race in Rusland. Riccardo Russo eindigde als tweede en daardoor is Van der Mark opnieuw leider in het klassement met twee punten voorsprong op Russo.

Van der Mark: “Het was een geweldig weekend voor mij. Twee weken geleden brak ik mijn sleutelbeen en vandaag heb ik de Superstock 600 race gewonnen. Om eerlijk te zijn, ik kan het haast niet geloven. De race was erg zwaar en ik moest alles geven. Tijdens de laatste drie ronden kreeg ik meer en meer pijn, maar het was allemaal de moeite waard. Dank aan iedereen die mij geholpen heeft in deze moeilijke weken, ik ben iedereen zeer dankbaar daarvoor.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen