Geblesseerde Van der Mark wint toch

Michael van der Mark heeft op de Duitse Nürburgring het onmogelijke voor elkaar gekregen door de Superstock 600 Europees Kampioenschap-race te winnen. Van der Mark, startend vanaf pole position nadat hij op zowel vrijdag als zaterdag het ronderecord verbrak, kende een zeer spectaculaire sprint naar de eerste bocht en verloor een paar posities in de harpin.

Maar Van der Mark herstelde heel sterk en lag eerste na de eerste doorkomst. Twee ronderecords gaven de EAB Ten Kate Junior Team-rijder vervolgens genoeg ademruimte om zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken. Een haast onmogelijke prestatie aangezien Van der Mark precies twee weken geleden zijn sleutelbeen brak tijdens de WK Supersport-race in Rusland. Riccardo Russo eindigde als tweede en daardoor is Van der Mark opnieuw leider in het klassement met twee punten voorsprong op Russo.

Van der Mark: “Het was een geweldig weekend voor mij. Twee weken geleden brak ik mijn sleutelbeen en vandaag heb ik de Superstock 600 race gewonnen. Om eerlijk te zijn, ik kan het haast niet geloven. De race was erg zwaar en ik moest alles geven. Tijdens de laatste drie ronden kreeg ik meer en meer pijn, maar het was allemaal de moeite waard. Dank aan iedereen die mij geholpen heeft in deze moeilijke weken, ik ben iedereen zeer dankbaar daarvoor.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?