13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Herlings wereldkampioen!

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag de wereldtitel in de klasse MX2 veroverd. De zeventienjarige Brabander deed dat in stijl door met overmacht beide manches te winnen in de Grote Prijs van Europa in het Italiaanse Faenza. Herlings vergaarde in de voorlaatste GP zo veel punten, dat hij over twee weken in de slotrace in Duitsland niet meer is in te halen. Nederland moest bijna twintig jaar wachten op een nieuwe wereldkampioen. Herlings is de opvolger van Pedro Tragter, die in 1993 de beste van de wereld was.

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt Herlings niet op maandag 10 maar op dinsdag 11 september groots gehuldigd op het Ridderplein in Gemert. Aanvankelijk was de huldiging voor maandag gepland maar omdat een van de vluchten vanuit Italië pas erg laat aankomt (met aan boord onder andere de vader van Jeffrey en een grote groep vaste fans) is de huldiging een dag verzet. Het bericht dat de huldiging op maandag zou zijn is door bepaalde instanties helaas te vroeg bekend gemaakt. Aanvangstijd volgt nog.

Later meer.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen