Geen Dutch TT in 2020!

Ja, het is echt waar… Er vindt dit jaar geen Dutch TT plaats, zo heeft Dorna net bekend gemaakt. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid.

‘De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit. Wij kijken hoopvol vooruit en maken van de TT in 2021 een motorfeest als nooit tevoren. Reeds aangeschafte tickets behouden gewoon hun geldigheid’, meldt de organisatie in een eerste reactie.

De verplaatsing van de 90e TT betekent dat de TT voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 – 1945, altijd op de kalender gestaan.

Eén ding is zeker: op Assen wordt altijd geschiedenis geschreven. ‘Feel Free at the TT’ prijkte op de posters en klonk in de video’s. Deze vrijheid is ons dit jaar door de Coronacrisis ontnomen, maar ‘het TT Circuit komt terug’ klinkt het gelukkig zeer strijdvaardig.

De 90e TT wordt nu eind juni 2021 verreden. Overigens gaan ook de Duitse Grand Prix en de Finse Grand Prix niet door in 2020.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL