Geen IJsspeedway Heerenveen zorgt voor bizar einde WK

Met nog twee ronden te gaan, is de Rus Daniil Ivanov Wereldkampioen IJsspeedway geworden, voor zijn landgenoten Dmitry Khomitsevich en Dinar Valeev. Normaal gesproken is het geen nieuws dat drie Russen bovenaan staan, maar in dit geval wel. De WK-eindstand was namelijk eigenlijk de WK-tussenstand met Inzell en Heerenveen nog op het programma. Alleen nadat Inzell al niet doorging, geldt dat nu ook voor Heerenveen vanwege het coronavirus… Jasper Iwema heeft hierdoor het seizoen afgesloten op plek 17 terwijl Bart Schaap 18e is geworden.

De organisatie van Heerenveen laat in een reactie het volgende weten:

‘Na consultering van verschillende experts en overheidsinstanties hebben de Stichting IJsspeedway Assen en het Thialf stadion moeten besluiten het evenement te cancelen. De verantwoordelijke instanties verwachten niet dat de situatie in Nederland op korte termijn zal normaliseren en dat de genomen maatregelen zullen worden ingetrokken. Het spijt ons dat wij na 48 jaar ijsspeedway onze fans moeten teleurstellen maar de omstandigheden nopen ons tot dit besluit. Wij hopen jullie in 2021 weer te mogen begroeten!’

De mensen die al kaarten hebben gekocht, krijgen hun geld terug. Deze week volgt informatie over de wijze waarop, aldus de organisatie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL