13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geen IJsspeedway Heerenveen zorgt voor bizar einde WK

Met nog twee ronden te gaan, is de Rus Daniil Ivanov Wereldkampioen IJsspeedway geworden, voor zijn landgenoten Dmitry Khomitsevich en Dinar Valeev. Normaal gesproken is het geen nieuws dat drie Russen bovenaan staan, maar in dit geval wel. De WK-eindstand was namelijk eigenlijk de WK-tussenstand met Inzell en Heerenveen nog op het programma. Alleen nadat Inzell al niet doorging, geldt dat nu ook voor Heerenveen vanwege het coronavirus… Jasper Iwema heeft hierdoor het seizoen afgesloten op plek 17 terwijl Bart Schaap 18e is geworden.

De organisatie van Heerenveen laat in een reactie het volgende weten:

‘Na consultering van verschillende experts en overheidsinstanties hebben de Stichting IJsspeedway Assen en het Thialf stadion moeten besluiten het evenement te cancelen. De verantwoordelijke instanties verwachten niet dat de situatie in Nederland op korte termijn zal normaliseren en dat de genomen maatregelen zullen worden ingetrokken. Het spijt ons dat wij na 48 jaar ijsspeedway onze fans moeten teleurstellen maar de omstandigheden nopen ons tot dit besluit. Wij hopen jullie in 2021 weer te mogen begroeten!’

De mensen die al kaarten hebben gekocht, krijgen hun geld terug. Deze week volgt informatie over de wijze waarop, aldus de organisatie.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen