100 kilometer per uur, het is zover…

Je zou het haast – of zelfs helemaal – vergeten door al het corona-nieuws, maar vanaf 6.00 uur vanmorgen geldt op de Nederlandse snelwegen overdag een maximale snelheid van 100 kilometer per uur.

Overdag? Ja, want gelukkig mag je op sommige stukken tussen 19.00 uur en 6.00 uur nog wel 120 of zelfs 130 kilometer per uur. Dit is op de snelwegen waar dat voorheen ook al het geval was, zoals je eerder kon lezen op MOTOR.nl.

4.000 borden

De aanpassing van de maximumsnelheid voor overdag betekende dat Rijkswaterstaat 4.000 borden door heel Nederland moest aanpassen en/of bijplaatsen. De aanpassing van borden was het grootst in Limburg en Noord-Brabant, daar werden een kleine 2.000 borden aangepast. Zeeland heeft de minste borden die aangepast moesten worden, daar ging het om ongeveer 60 stuks.

Mocht je onderweg twijfelen over de maximale snelheid, is het goed om te weten dat de maximale snelheid die op de borden staat altijd de snelheid is waar je je aan moet houden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.