20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

100 kilometer per uur, het is zover…

Je zou het haast – of zelfs helemaal – vergeten door al het corona-nieuws, maar vanaf 6.00 uur vanmorgen geldt op de Nederlandse snelwegen overdag een maximale snelheid van 100 kilometer per uur.

Overdag? Ja, want gelukkig mag je op sommige stukken tussen 19.00 uur en 6.00 uur nog wel 120 of zelfs 130 kilometer per uur. Dit is op de snelwegen waar dat voorheen ook al het geval was, zoals je eerder kon lezen op MOTOR.nl.

4.000 borden

De aanpassing van de maximumsnelheid voor overdag betekende dat Rijkswaterstaat 4.000 borden door heel Nederland moest aanpassen en/of bijplaatsen. De aanpassing van borden was het grootst in Limburg en Noord-Brabant, daar werden een kleine 2.000 borden aangepast. Zeeland heeft de minste borden die aangepast moesten worden, daar ging het om ongeveer 60 stuks.

Mocht je onderweg twijfelen over de maximale snelheid, is het goed om te weten dat de maximale snelheid die op de borden staat altijd de snelheid is waar je je aan moet houden.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen