GP-klassen uur later

In veel landen zijn diverse tv-stations in het bezit van de uitzendrechten van zowel de MotoGP als de Formule 1. Het komt niet veel voor dat beide evenementen elkaar overlappen, omdat er niet elk weekend wordt gereden en als dat wel het geval is, wordt er veelal in twee volledig andere tijdzones gereden. Tijdens het TT-weekend wordt echter ook de Britse Formule 1 verreden.

Vanwege de belangen van de tv-zenders hebben de Britten hun tijdschema een uur naar voren gehaald en heeft Assen besloten een uur op te schuiven. De eerste GP-race tijdens de TT is zoals gebruikelijk de Moto3, die om 12.00 uur van start gaat. Daarna om 13.20 uur de Moto2 en om 15.00 uur de MotoGP. Dit betekent overigens niet dat je wel een uur later van huis kunt gaan, want voorafgaand aan de drie GP-klassen rijdt om 10.25 uur de Red Bull MotoGP Rookies Cup (met podiumkandidaat Scott Deroue) haar tweede race van het TT-weekend. Na de MotoGP volgt om 16.30 uur nog een ONK-race van de Supersport.

Woensdag waren de eerste trucks al in Assen gearriveerd, rechtstreeks vanaf Barcelona. Deze teams kozen ervoor om reiskosten te besparen en niet via de thuisbasis naar Assen te gaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.