Groot deelnemersveld in Supersport 300 in Assen

Komend weekend trekt het WK Superbike-circus naar de Drentse hei en als onderdeel van de WorldSBK zal op Nederlands grondgebied veel aandacht zijn voor de lichtste klasse; het WK Supersport 300. We blikten even vooruit met een paar van de deelnemers.

Voor de Supersport 300 – een misleidende naam, want er wordt gereden met allerlei verschillende cilinderinhouden; door middel van restricties wordt getracht de motoren ongeveer gelijk te laten presteren – heeft zich een groot deelnemersveld aangemeld. Onder hen zeven Nederlanders.

De eerste race van afgelopen zondag in Aragón heeft laten zien dat onze landgenoten kansrijk zijn, met Scott Deroue als derde, Victor Steeman als zesde, Koen Meuffels als negende en Robert Schotman als elfde. Deroue: ‘Ik ga m’n best doen om weer op het podium te komen.’ Schotman heeft een hoger doel: ‘Ik wil wereldkampioen worden.’

Tijdschema WK Supersport 300 Assen:

Vrijdag 12-4
FP1B – 9.00u
FP1A – 9.40u
FP2B – 13.30u
FP2A – 14.10u

Zaterdag 13-4
FP3B – 10.10u
FP3A – 10.35u
Superpole B – 12.20u
Superpole A – 12.50u
Last Chance Race – 15.15u

Zondag 14-4
Warm-up – 9.50u
Race – 15.15u

Foto: WorldSBK

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.