zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nederlandse Supersport-rijders blikken vooruit op Assen

Behalve de 1000cc-viercilinders – nu Ducati de tweecilinder-Panigale met pensioen gestuurd heeft – in de Superbike-klasse, komen op het TT Circuit Assen dit weekend ook de WK Supersport 600-rijders aan de start. Ook de Nederlanders zijn hier goed vertegenwoordigd. We spraken met het viertal.

Vier Nederlanders staan er op de deelnemerslijst van de race van de Supersport. Het starten van Rob Hartog is nog onzeker, na een operatie aan zijn pols afgelopen weekend. Hij bleek bij zijn val in Australië een niet eerder opgemerkte blessure aan zijn pols te hebben. Hartog: ‘Op het moment van de race in Australië werd ik aan mijn arm geopereerd. Ik was er al die jaren redelijk ongeschonden uitgekomen. In Thailand kon ik al weer rijden.’ In Spanje kwam pas de polsblessure aan het licht.

Jaimy van Sikkelerus heeft een duidelijk doel voor ogen: ‘Bij alle races in de top-15 te eindigen.’ Dat lukte bij de eerste twee races, maar in Aragón finishte hij niet. Hij kijkt uit naar Assen: ‘Het is prachtig om voor eigen publiek te racen.’ Glenn van Straalen werd tot nu toe eenmaal 14e en tweemaal 16e. Hij heeft alle vertrouwen in een goed resultaat in Assen: ‘Ik heb me altijd wel laten zien in Assen. Ik hoop zeker op een plek in de top-15.’

Naast deze drie vaste rijders heeft Wayne Tessels een wildcard voor Assen gekregen. Tessels: ‘Het is moeilijk om vooraf iets te zeggen, want ik rijd met mijn IDM-motor. Die heeft een ietsje minder vermogen dan de Supersportfietsen. Als ik in de punten zou rijden, doe ik het netjes.’

Tijdschema WK Supersport 600 Assen:

 

Vrijdag 12-4
FP1 – 10.30u
FP2 – 16.00u

Zaterdag 13-4
FP3 – 9.35u
Superpole – 11.40u

Zondag 14-4
Warm-up – 9.25u
Race – 12.15u

Foto: redactie MOTO73

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen