13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Grote problemen voor Keppel Sidecar Team

Het ambitieuze zijspanwegraceteam Keppel uit Nunspeet heeft een enorme dreun gehad. Tijdens de laatste dag van de trainingsweek op het Franse Val de Vienne deelde bakkenist Danny de Haas (25) uit het niets mede dat hij het team verlaat. De, volgens het persbericht, ietwat verward overkomende Danny gaf aan niet genoeg vrije dagen te hebben en niet het juiste gevoel te hebben om aan alle ONK en WK races deel te nemen…

Teameigenaar Jarno Keppel: “Dit slaat werkelijk nergens op! Danny zou moeten weten wat er van je verlangd wordt en welke verantwoordelijkheid hij is aangegaan. De eerste twee trainingsdagen verliepen uitstekend en zonder problemen. Respectloos naar een ieder die de afgelopen winter zich zo enorm heeft ingezet om onze ambitie en droom waar te maken. Temeer naar onze sponsoren, die het volste vertrouwen hebben. Alles, ja echt alles is voor elkaar. Danny vertoont hiermee een uiterst onprofessioneel gedrag en realiseert zich niet mogelijke consequenties”.

Het Keppel Sidecar Team laat zich door deze tegenslag gelukkig niet uit het veld slaan en heeft direct naar een oplossing gezocht. Voor alle ONK’s, de openingswedstrijd is komend Paasweekend in Assen, is de 33-jarige Tonnie van Gils uit Sprang-Capelle bereid gevonden bij Keppel in de bak te stappen. Met vader Martien van Gils reed de zeer ervaren Tonnie vanaf 1998 alle ONK’s en vanaf 2000 alle Grand Prix´. In 2006 werden vader en zoon Nederlands kampioen en zelfs tweede in het WK. Op het hoogtepunt zijn ze gestopt in verband met het opbouwen van een maatschappelijke carrière.

Voor de WK’s, de eerste wordt op zaterdag 14 april op Magny-Cours in Frankrijk verreden, wordt momenteel met meerdere bakkenisten gesproken.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen