Guy Coulon met pensioen. Of toch niet…?- Terugblik

Zo’n beetje iedereen kijkt uit naar het pensioen van Guy Coulon. Hè hè, eindelijk tijd voor jezelf! In de wegrace is dit compleet anders, zoals de kleurrijke 66-jarige Guy Coulon op fantastische wijze laat zien. Samen met Hervé Poncharal en Bernard Martignac is hij een van de Tech3’s. Stiekem wilde hij al eerder stoppen, maar de motorrace loslaten is zo ingewikkeld. Komend jaar is hij er volgens de officiële lezing echt niet meer bij, althans niet bij alle GP’s. Wel bij de wintertesten, de eerste GP’s, en ach, misschien daarna ook wel. Officieel is hij ...
Zo’n beetje iedereen kijkt uit naar het pensioen van Guy Coulon. Hè hè, eindelijk tijd voor jezelf! In de wegrace is dit compleet anders, zoals de kleurrijke 66-jarige Guy Coulon op fantastische wijze laat zien. Samen met Hervé Poncharal en Bernard Martignac is hij een van de Tech3’s. Stiekem wilde hij al eerder stoppen, maar de motorrace loslaten is zo ingewikkeld. Komend jaar is hij er volgens de officiële lezing echt niet meer bij, althans niet bij alle GP’s. Wel bij de wintertesten, de eerste GP’s, en ach, misschien daarna ook wel. Officieel is hij echter met pensioen en dat geeft hem tijd om zich te storten op Tech3 Classic. Precies, het restaureren van oude (race)motoren. Want ja, echt met pensioen kun je nooit in de motorrace. Daar is de wereld veel te mooi voor! Foto-info FotograafHenk KeulemansJaar1992Onderwerp Guy CoulonBijschrift Guy Coulon (links) in gesprek met Wilco Zeelenberg, terwijl Hervé Poncharal (midden) en Herri Torrontegui duidelijk iets heel bijzonder voorbij zien komen. Bedankt Scott Deroue! – Terugblik Wetenswaardigheid Guy Coulon werd in 2000 250cc-wereldkampioen met Olivier Jacque. En tijdens zijn allerlaatste MotoGP-optreden als cheftechnicus, Portimᾶo 2020, stond hij (eindelijk) ook in de koningsklasse op het podium. Samen met Miguel Oliveira. Voor de eerste en laatste keer dus. Na Oliveira's zege in Oostenrijk stond Herve Poncharal namelijk op het podium.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?