Bedankt Scott Deroue! – Terugblik

Op 2 april 2017 schreef Scott Deroue geschiedenis door op Aragón de allereerste WorldSSP300-race ooit te winnen. In de vier jaar daarna werd hij één van de grote namen in deze klasse, met een podiumratio van meer dan vijftig procent en zes WK-zeges! Statistisch gezien is het daarom haast onmogelijk dat Scott nooit wereldkampioen werd in deze klasse, maar nooit zat het hem op de beslissende momenten mee. Twee keer tweede, tweede keer derde is nog altijd een indrukwekkend eindrapport. Natuurlijk had Scott het ook dit jaar weer kunnen proberen en natuurlijk had hij weer serieus meegedaan. Deze winter stelde ...
Op 2 april 2017 schreef Scott Deroue geschiedenis door op Aragón de allereerste WorldSSP300-race ooit te winnen. In de vier jaar daarna werd hij één van de grote namen in deze klasse, met een podiumratio van meer dan vijftig procent en zes WK-zeges! Statistisch gezien is het daarom haast onmogelijk dat Scott nooit wereldkampioen werd in deze klasse, maar nooit zat het hem op de beslissende momenten mee. Twee keer tweede, tweede keer derde is nog altijd een indrukwekkend eindrapport. Natuurlijk had Scott het ook dit jaar weer kunnen proberen en natuurlijk had hij weer serieus meegedaan. Deze winter stelde hij zichzelf echter de vraag of al die kosten, tijd en moeite die het racen in het WK Supersport 300 met zich meebrengt nog wel de moeite was. Zijn antwoord daarop was nee. Het meest treurige aan dit verhaal is dat jarenlang vooraan in het Supersport 300 racen dus geen enkele garantie geeft om door te kunnen groeien naar het Supersport, want dat bleek financieel onhaalbaar. Daardoor blijkt Estoril 2020 ineens zijn laatste raceweekeinde te zijn geweest. Het weekeinde waarin hij uiteraard weer voor de titel streed, maar waarin zijn teamgenoot en landgenoot Jeffrey Buis wereldkampioen werd… Foto-info Fotograaf2SnapJaar2017OnderwerpWorldSBK Aragon Elk nadeel heb se voordeel – Terugblik Wetenswaardigheid Assen de opening van het WorldSBK-seizoen 2021, met de eerste races van Michael van der Mark op de BMW. Voor eigen publiek! Het had zo mooi geweest, maar helaas gaat het feest eind april niet door vanwege… Inderdaad, vanwege dat. Gelukkig is het slechts uitstel, geen afstel want voorlopig staat de Nederlandse ronde van het WorldSBK gepland voor 23 tot en met 25 juli 2021. Helaas dus zonder Scott Deroue en dat zal even wennen zijn! Bedankt Scott voor alle mooie momenten.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?