Haga naar Assen!

Paul Bird Motorsport heeft Noriyuki Haga aangetrokken als de vervanger van de niet fitte Keith Farmer in het Brits Superbike. Vorig jaar reed Haga een volledig BSB-seizoen maar dat eindigde in een teleurstelling, want de Japanner werd slechts achtste. Desondanks is teameigenaar Paul Bird er van overtuigd dat Haga teamgenoot Shane Byrne kan helpen in de titelstrijd. En hulp is welkom, want Alex Lowes (Samsung Honda) pakte in de voorgaande wedstrijden op zowel Cadwell Park als Donington Park de dubbel.

Het wordt de derde keer dit jaar dat Haga in een grote wedstrijd in actie komt. Eerder probeerde hij het al, zonder aansprekende resultaten, in het WK Superbike op Imola. Beter ging het tijdens de Suzuka 8 Uur. Samen met Yukio Kagayama én Kevin Schwantz werd hij derde. Voorafgaand aan Assen test Haga de Rapid Solicitors Kawasaki ZX-10R van Paul Bird Motorsport op Snetterton Park.

Of Haga tijdelijk teamgenoot Byrne echt kan gaan helpen, zal waarschijnlijk pas zondagmiddag blijken. Vast staat dat je het nooit weet met ‘Nitro Nori’.

Kaarten voor het BSB zijn te koop aan de kassa’s van het circuit en bij de bekende voorverkoopadressen in Assen (VVV, Havana, Cigo Willem en Motoport). Vrijdag zijn de kassa’s om 10:00 uur geopend. Op zaterdag en zondag gaan de kassa’s al om 7:00 uur open. De online kaartverkoop is inmiddels gesloten.

Kaarten
Passe-partout: 35 euro
Vrijdag: Gratis!
Zaterdag: 10 euro
Zondag: 29 euro
Jeugd t/m 15 jaar: Gratis!

Alle tickets zijn inclusief pitwalk en paddock.

Klik hier voor het tijdschema.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?