Film > Het geheim achter de R75 Shape-stickers

De oplettende kijker heeft ongetwijfeld al die R75 Shape-stickers op de helmen van onder andere Dani Pedrosa, Nicky Hayden, Cal Crutchlow en andere MotoGP- en WK Superbike-rijders gezien. Even dachten wij aan een grote, nieuwe commerciële speler in de wegrace, maar het blijkt een actie te zijn van Arai.

Arai steekt uiteraard, net als elke helmenfabrikant, veel aandacht aan haar designs. En dan niet alleen aan de kleurtjes, maar natuurlijk ook aan de vorm van de helm. Want alles draait in eerste instantie om veiligheid.

Een ronde, gladde helm zal volgens Arai beter glijden, beter beschermen en minder beïnvloed worden door wat je maar tegen kunt komen bij een crash. Dé regel daarbij is dat de radius (ronding) van de helm nooit minder zal zijn dan een straal van 75mm. En daar is dus de uitleg achter de R75 Shape-sticker!

Kijk voor meer informatie op www.araihelmet-europe.com/site/home/real-world-protection/r75-shape.

In onderstaand filmpje test Jonathan Rea, niet geheel vrijwillig, het R75-principe.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.