Help de familie Srdanov UPDATE

UPDATE 12-7-2013
Dit keer kunnen wij bijzonder goed nieuws brengen. Sterker nog, wij weten niet hoe de vrijdag beter te beginnen! Branko Srdanov gaat met grote sprongen vooruit. De Zwollenaar ademt inmiddels enige dagen volledig zelfstandig en daarom is de beademingsbuis verwijdert. Ook eet en drinkt hij sinds drie dagen weer zelf.

De zwaar gecrashte coureur kan al zijn lichaamsdelen bewegen, maar vanwege de botbreuken en verzwakte spieren is lopen nog niet mogelijk. Praten gaat steeds beter en beperkte communicatie is daardoor zelfs mogelijk.

De dokters hebben inmiddels aangegeven dat Srdanov vervoerd mag worden naar Nederland. Op korte termijn zal hij dus worden overgevlogen. Bezoek zal de komende tijd tot een minimum worden beperkt. Voor zijn herstel is rust van belang. Iedereen wordt, namens de familie, vriendelijk verzocht dit te respecteren. Bedankt!

UPDATE 18-6-2013
Branko Srdanov is nog steeds stabiel en er is langzaam sprake van vooruitgang. De druk in zijn hersenen is lange tijd stabiel en daarom is door de chirurgen besloten om de drain te verwijderen en te stoppen met het meten van de druk. Zijn longen laten een lichte verbetering zien, maar de conditie van beide longen is nog zorgelijk. Het is afwachten hoe dit zich verder ontwikkeld. Inmiddels is besloten om Branko nog niet te opereren aan zijn bekken. Dit heeft te maken met de conditie van zijn longen. Meer informatie hebben wij op dit moment helaas niet.

Langs deze weg wil de familie van Branko iedereen heel hartelijk bedanken voor de overweldigende steun die ze vanuit de hele wereld hebben ontvangen. Dit raakt ze diep.

BERICHT 15 juni 2013
Op vrijdag 31 mei kwam Branko Srdanov zwaar ten val tijdens trainingen voor Isle of Man TT. Lange tijd bleef onduidelijk hoe de toestand van de BMW-coureur was en nog altijd zijn er vraagtekens. Srdanov wordt namelijk in kunstmatige coma gehouden, omdat de druk op zijn hersenen te groot is. Gelukkig is die druk wel onder controle. Naast het hersenletsel heeft Srdanov twee klaplongen, een gebroken bekken en gebroken ribben.

Omdat vooral zijn linker long goed herstelt, willen de artsen van het ziekenhuis in Liverpool de Nederlander binnenkort voorzichtig wakker maken om zo verder onderzoek te kunnen doen. Pas daarna wordt besloten over het verdere traject. Zijn bekken is gelukkig ‘netjes’ gebroken waardoor een operatie nog niet nodig is. Uiteindelijk moet dit echter wel gebeuren, maar wanneer blijft  onduidelijk. De gebroken ribben hebben de minste prioriteit, al is ook daar voorzichtige genezing merkbaar.

Vader en moeder Srdanov zijn, met Branko’s vriendin Deborah en zijn zus Lila plus man Jochem, in Liverpool om de Zwolse-coureur bij te staan, maar meer dan machteloos hopen kunnen ze helaas niet. Helaas is Branko’s gezondheid niet de enige zorg voor de familie. De kosten van het verblijf in Liverpool lopen steeds verder op. Gelukkig kunnen wij daarbij wel helpen! Straatrace-collega Olaf Romijn is namelijk een inzamelingactie begonnen via www.gofundme.com/38c6x4. Ieder bedrag, hoe klein ook, is meer dan welkom. Inmiddels is al ruim 1.700 euro opgehaald. Het doel is 5.000 euro.

Colin Moore, zeer bekend in de straatracewereld, verloot onder de mensen die doneren twee zeer exclusieve Joey Dunlop-whiskyflessen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.