13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Help, zand op de baan!

Zand op ons heiliger Asser-asfalt? Jazeker, maar dan wel voor een goed doel! Want het zand is gisteren gestort als basis voor de officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, die op zaterdag 29 en zondag 30 augustus op het TT Circuit wordt verreden. In deze Motocross Grand Prix van Nederland strijden ’s werelds beste motorcrossers in de MXGP en MX2 om de prijzen.

Op het TT Circuit dus, exact op de plek waar eerder dit jaar Marquez nog een bodycheck op Rossi uitvoerde. Bizar, maar echt waar. Een uniek evenement dus waarbij het publiek ‘gewoon’ vanaf GT- en hoofdtribune naar ’s werelds beste crosshelden kan kijken. Alhoewel; het is natuurlijk wel een fikse domper dat Herlings niet mee rijdt vanwege opnieuw een fikse blessure. Hij gaf echter wel commentaar op de nieuwe Asser-cross:

“Ik denk dat de opzet van een WK Motorcross op het TT-circuit een goede is. Vooral het feit dat je voor zaterdag en zondag aparte entreekaarten kunt bestellen vind ik erg positief. Natuurlijk zullen veel bezoekers in Assen kiezen voor een zitplaats op de tribune en dat is iets nieuws voor de meeste fans. Het wordt iets totaal anders en ik hoop dat veel mensen hiervan getuige zullen zijn.“

Kaartjes voor het evenement zijn hier te bestellen en de baan is hieronder te zien!

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen