Help, zand op de baan!

Zand op ons heiliger Asser-asfalt? Jazeker, maar dan wel voor een goed doel! Want het zand is gisteren gestort als basis voor de officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross, die op zaterdag 29 en zondag 30 augustus op het TT Circuit wordt verreden. In deze Motocross Grand Prix van Nederland strijden ‘s werelds beste motorcrossers in de MXGP en MX2 om de prijzen.

Op het TT Circuit dus, exact op de plek waar eerder dit jaar Marquez nog een bodycheck op Rossi uitvoerde. Bizar, maar echt waar. Een uniek evenement dus waarbij het publiek ‘gewoon’ vanaf GT- en hoofdtribune naar ‘s werelds beste crosshelden kan kijken. Alhoewel; het is natuurlijk wel een fikse domper dat Herlings niet mee rijdt vanwege opnieuw een fikse blessure. Hij gaf echter wel commentaar op de nieuwe Asser-cross:

“Ik denk dat de opzet van een WK Motorcross op het TT-circuit een goede is. Vooral het feit dat je voor zaterdag en zondag aparte entreekaarten kunt bestellen vind ik erg positief. Natuurlijk zullen veel bezoekers in Assen kiezen voor een zitplaats op de tribune en dat is iets nieuws voor de meeste fans. Het wordt iets totaal anders en ik hoop dat veel mensen hiervan getuige zullen zijn.“

Kaartjes voor het evenement zijn hier te bestellen en de baan is hieronder te zien!

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.