Herlings verliest weer terrein in WK

Jeffrey Herlings heeft opnieuw terrein verloren in het WK MX2. De jonge Nederlander kwam zondag in de Grote Prijs van Duitsland niet verder dan de tweede en vierde plaats en leverde punten in ten opzichte van zijn rivaal Ken Roczen.

De Duitser won op het circuit van Teutschenthal. In de WK-stand leidt Roczen met 396 punten en volgt Herlings op de tweede plaats met 377. Herlings eindigde in de eerste manche keurig als tweede achter Roczen en werd vierde in de tweede reeks.

Roczen had genoeg aan de derde plaats in de tweede manche om de dagzege zeker te stellen. De Fransman Gautier Paulin won de tweede heat terwijl Mike Kras vijf punten pakte.

In de MX1 vierde de Rus Evgeni Bobrisjev zijn eerste GP-zege. Hij won beide manches in Teutschenthal. De Italiaan Antonio Cairoli kwam twee keer als tweede over de finish en behield de leiding in het WK. Hij heeft 366 punten, 18 meer dan de Belg Clement Desalle, derde in Duitsland.

De van een enkelblessure herstelde Marc de Reuver kwam redelijk voor de dag in Duitsland. Hij scoorde 18 punten met de twaalfde plaats in het dagklassement. Zijn teamgenoot Herjan Brakke bleef helaas puntloos.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?