Sarath Kumar niet meer in actie

De enige Indiër die ooit in het wereldkampioenschap wegrace meereed, komt dit jaar niet meer in actie. Het herstel van zijn blessure lijkt langere tijd in beslag te nemen en daarom heeft de teamleiding van WTR Ten10 Racing besloten om hem dit seizoen niet meer in de GP’s te laten rijden. Sarath Kumar wist zich eenmaal te kwalificeren om deel te nemen aan de wedstrijd. In Estoril (GP van Portugal) wist hij uiteindelijk 24ste te worden. Om meer ervaring op te doen, reed hij daarna een wedstrijd in het Spaans Open op het circuit van Aragon. Daar ging het mis voor de 125 cc-coureur . Hij raakte geblesseerd na een valpartij en het blijkt dat Kumar niet meer in actie kan komen dit seizoen. Alexis Masbou verving de Indiër tijdens de GP van Frankrijk, de daaropvolgende GP’s nam Sturla Fagerhaug de plaats over. De Noor gaat nu het seizoen afmaken bij WTR Ten10 Racing. Fagerhaug reed in 2010 een volledig seizoen voor AirAsia-Sepang International Circuit Team. Hij behaalde uiteindelijk twaalf punten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.