Herlings ziet achterstand oplopen

Jeffrey Herlings (foto) is zondag bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië een podiumplaats net misgelopen. De jonge Brabander eindigde in de MX2-klasse als vierde. Herlings passeerde in de eerste manche de finish als zevende en in de tweede manche als derde. Wetende dat Nederlands grootste talent veel pech had in de kwalificatie al met al geen slechte prestatie.

Maar de Duitser Ken Roczen was helaas twee keer de rapste op het circuit van Matterley Basin en won al voor de achtste keer een GP dit seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Roczen nu 43 punten (590 om 547) meer dan Herlings. Mike Kras (Suzuki) behaalde één en twee punten en werd zo 24e.

Antonio Cairoli (KTM) won dankzij de winst in de tweede manche de MX1. Tijdens de eerste heat werd hij tweede. Kawasaki-coureur Christophe Pourcel werd eerste en tweede en liep daardoor de zege net mis. Herjan Brakke (Yamaha) was de enige Nederlander in de koningsklasse. Hij ging met twee punten (24e) huiswaarts.

Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?