zaterdag 2 december 2023

Herlings ziet achterstand oplopen

Jeffrey Herlings (foto) is zondag bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië een podiumplaats net misgelopen. De jonge Brabander eindigde in de MX2-klasse als vierde. Herlings passeerde in de eerste manche de finish als zevende en in de tweede manche als derde. Wetende dat Nederlands grootste talent veel pech had in de kwalificatie al met al geen slechte prestatie.

Maar de Duitser Ken Roczen was helaas twee keer de rapste op het circuit van Matterley Basin en won al voor de achtste keer een GP dit seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Roczen nu 43 punten (590 om 547) meer dan Herlings. Mike Kras (Suzuki) behaalde één en twee punten en werd zo 24e.

Antonio Cairoli (KTM) won dankzij de winst in de tweede manche de MX1. Tijdens de eerste heat werd hij tweede. Kawasaki-coureur Christophe Pourcel werd eerste en tweede en liep daardoor de zege net mis. Herjan Brakke (Yamaha) was de enige Nederlander in de koningsklasse. Hij ging met twee punten (24e) huiswaarts.

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image