High five voor Blazusiak UPDATE

UPDATE 29-6-2011

BERICHT 28-6-2011
Uitrijden is een prestatie op zich. Sterker nog, het grootste deel onder ons zou niets eens beginnen aan de Erzberg Rodeo. Zelfs mannen als Jurgen van den Goorbergh en Henk Knuiman moesten al eens hun meerdere erkennen in de niets ontziende Erzberg.

Taddy Blazusiak heeft er iets minder moeite mee. Deze 28-jarige Pool won afgelopen weekend voor de vijfde keer de Erzberg Rodeo. Wij maken een diepe buiging voor de ongekend knappe prestatie.

Zeker als je weet onder welke slechte weersomstandigheden de Erzberg dit keer verreden werd. Slechts negen (!) van de 500 gestarte coureurs wisten op tijd binnen te komen. Uiteindelijk deed Blazusiak er 2 uur, 12 minuten en 3 seconden over. Dougie Lampkin, de trialspecialist, werd tweede voor Jonny Walker (zo heet hij echt…).

Walker deed voor het eerst mee en zorgde voor een ongekende sensatie door meteen naar het podium te rijden. Volgens kenners onmogelijk, volgens Walker ‘goed te doen’. Cyril Despres kwam als veertiende over de streep al wist zelfs hij niet binnen de verplichte vier uur binnen te komen. Van den Goorbergh eindigde op plaats 81.

Klik hier voor de complete uitslag en ontdek ondermeer hoe tienvoudig motorcrosskampioen Stefan Everts het deed.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.