maandag 27 mei 2024

Hoe het ooit begon voor Jonathan Rea

Jonathan Rea die een WorldSBK-record breekt. Het is inmiddels zo vaak gebeurd dat je het amper nog nieuws kunt noemen. Sterker nog: als hij een keertje per ongeluk geen record breekt, is dat eigenlijk groter nieuws… Behalve deze keer, waarbij ook een beetje chauvinisme boven komt drijven. De overwinning in de Superpole-race op Estoril zorgde ervoor dat Rea nu ook het record heeft voor de langste tijd tussen zijn eerste en laatste overwinning in het WorldSBK. Een record met een serieus Nederlandse invloed, aangezien Rea zijn eerste SBK-zege pakte op Misano in 2009 met een Ten Kate Honda Fireblade. Dat deed hij toen door liefst drie Ducati 1098R’s voor te blijven, die van Michel Fabrizio, Noriyuki Haga en Kuba Smrz om precies te zijn. En dat op Misano! Inmiddels staat Rea trouwens op 117 zeges en – je raadt het al – dat is een record…

Foto-info

Fotograaf2Snap
Jaar2009
OnderwerpHet begin van heel veel succes voor Jonathan Rea, mede dankzij Ronald ten Kate en het toenmalige Hannspree Ten Kate Honda Team.

Bijzondere rol oud brandweerbusje in het IDM-leven van Pepijn Bijsterbosch

Wetenswaardigheid

Jonathan Rea nam het record over van Noriyuki Haga, die z’n eerste race won op Sugo in 1997 en z’n laatste op de Nürburgring in 2010. Snelle rekenaars weten dat daar twaalf jaar en precies elf maanden tussen zat. Bij Rea zit er precies één dag meer tussen. Het volgende record dat Rea gaat breken is ook al bekend,  namelijk dat van het meeste aantal WorldSBK-starts. Dat staat nu nog op 377 dankzij Troy Corser, maar Rea heeft er nog slechts 27 te gaan om gelijk te komen met Corser…

Bekijk hier een video van de gebeurtenis.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen