zondag 2 april 2023

Honda Hornet: nieuwe conceptschetsen

Na het nieuws dat de Hornet terugkeert in het gamma, heeft Honda vandaag schetsen vrijgegeven die meer details vrijgeven over het designconcept.

De conceptschetsen werden gemaakt door Honda’s R&D-centrum in Rome, dat in nauwe samenwerking met R&D in Japan al verantwoordelijk was voor het uiterlijk van heel wat van Honda’s recente succesvolle Europese modellen, waaronder de CRF1100L Africa Twin, CB650R en X-ADV.

De ontwerper van het nieuwe Hornet concept is de 28-jarige Giovanni Dovis, die onlangs nog de kenmerkende lijnen van de nieuwe ADV350 tekende.

Giovanni Dovis, Designer, Honda R&D Europe, Italië:

‘Honda’s designfilosofie is om op een eenvoudige manier iets puurs en functioneels te creëren – modellen die zowel mooi, eenvoudig als emotioneel aantrekkelijk zijn. Deze schetsen laten zien hoe het Hornet-designconcept wendbaarheid, dynamiek en een laag gewicht belooft. Dit alles dankzij de compacte verhoudingen, de puntige achterkant en de vlijmscherpe lijnen. Dit creëert een nieuwe, strak geproportioneerde look en toont over de hele motor kenmerken van spanning en agressie. Het sportieve doel van de Hornet wordt hiermee duidelijk geschetst.’

Giovanni Dovis, Designer, Honda R&D Europe, Italy

Benelli TRK 702, vers uit China

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image