woensdag 4 oktober 2023

Hoera voor Troy Bayliss!

Vandaag is het de verjaardag van niemand minder dan Troy Bayliss. Voor ons dus een reden om eens in de archieven te duiken. MOTO73 kreeg in 2010 de kans om Bayliss te interviewen en sprak hem onder meer over zijn afscheid van de racesport, zijn gedroomde terugkeer en waarom dit juist niet doorging.  

Na zijn afscheid in 2008 was er namelijk nog sprake van dat Bayliss weer zou gaan racen. Het is een ‘understament’ dat de fans zich daarop verheugden. Tijdens een test in Misano vloog de Australiër over het circuit. Toch kwam die gedroomde terugkeer er niet. “Tijdens die test werd ik wakker en ging het allemaal moeilijker dan gedacht. Toen merkte ik dat ik juist die moeilijke momenten niet miste.”

In de jaren voorafgaand aan dat moment bereikte Bayliss een legendestatus binnen het WK Superbike. Hij pakte in zijn afscheidsweekend op fenomenale wijze de dubbel en sloot zijn carrière af met de woorden: “Ik ben klaar. Het was een gedroomd einde. Mooier afscheid nemen kan niet. Het was een lange weg naar de top, maar alles was het waard. See you!”

Op het moment van interviewen probeerde Bayliss nog elke race te volgen. We kregen door dat het bij proberen bleef en vroegen door. “Na een paar biertjes wil het wel eens gebeuren dat ik voor de tweede race in slaap val.” Vandaag zal de ex-coureur vast ook geen dorst lijden. Troy Bayliss, proost!

Video: Hoe Bayliss de koplopers eruit remt en de leiding neemt. Vlak voor de chicane op Monza, het jaar 2000.

[justified_image_grid ids=24605,24606]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image