dinsdag 18 juni 2024

1 april-grap: Nieuw verkeersbord, laagstaande zon

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) vinden er zo’n 20% meer ongelukkig plaats wanneer er sprake is van een laagstaande zon. Daarom komt de organisatie nu met een nieuw verkeersbord. Het bord ‘Pas op voor laagstaande zon’ is een driehoekig waarschuwingsbord met daarop een afbeelding van een stralende zon boven een weg. 

“Met onmiddellijke ingang plaatsen wij deze borden in Oost-West richting en andersom in alle Nederlandse gemeenten, op de locaties waar sprake is van verblinding door laagstaande zon”, aldus Jacques Goddijn, directeur van Nederlands grootste bordenleverancier, de HR-Groep. Naast logisch nadenken zou dit bord moeten aanzetten tot het optimaliseren van het zicht en het altijd voorhanden hebben van een zonnebril. 

De organisatie roept mensen op om via participatiepunt.vvn.nl gevallen van laagstaande zon te melden. “Zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon”, aldus VVN-directeur Felix Cohen.

De missie van Veilig Verkeer Nederland nemen we natuurlijk serieus, maar we voelen hier toch de drang om dit nieuws met een korreltje zout te nemen. Zo voedt de datum (1 april nadert) ons ongeloof. Hoewel we redelijkerwijs kunnen verwachten dat VVN snel met een aanvullend nieuwsbericht zal komen, is de laagstaande zon vast alsnog een aandachtspunt in de verkeersveiligheid. En dan geldt: hoe meer zichtbaarheid, hoe beter. Zeker voor ons motorrijders.

Update: We schreven het al, maar het gaat inderdaad om een 1 april-grap. Dat heeft VVN nu bevestigd.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen