dinsdag 26 september 2023

1 april-grap: Nieuw verkeersbord, laagstaande zon

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) vinden er zo’n 20% meer ongelukkig plaats wanneer er sprake is van een laagstaande zon. Daarom komt de organisatie nu met een nieuw verkeersbord. Het bord ‘Pas op voor laagstaande zon’ is een driehoekig waarschuwingsbord met daarop een afbeelding van een stralende zon boven een weg. 

“Met onmiddellijke ingang plaatsen wij deze borden in Oost-West richting en andersom in alle Nederlandse gemeenten, op de locaties waar sprake is van verblinding door laagstaande zon”, aldus Jacques Goddijn, directeur van Nederlands grootste bordenleverancier, de HR-Groep. Naast logisch nadenken zou dit bord moeten aanzetten tot het optimaliseren van het zicht en het altijd voorhanden hebben van een zonnebril. 

De organisatie roept mensen op om via participatiepunt.vvn.nl gevallen van laagstaande zon te melden. “Zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon”, aldus VVN-directeur Felix Cohen.

De missie van Veilig Verkeer Nederland nemen we natuurlijk serieus, maar we voelen hier toch de drang om dit nieuws met een korreltje zout te nemen. Zo voedt de datum (1 april nadert) ons ongeloof. Hoewel we redelijkerwijs kunnen verwachten dat VVN snel met een aanvullend nieuwsbericht zal komen, is de laagstaande zon vast alsnog een aandachtspunt in de verkeersveiligheid. En dan geldt: hoe meer zichtbaarheid, hoe beter. Zeker voor ons motorrijders.

Update: We schreven het al, maar het gaat inderdaad om een 1 april-grap. Dat heeft VVN nu bevestigd.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image