‘Ik wil kampioen worden, dat moet mogelijk zijn’

Komend seizoen gaat Scott Deroue proberen om de Britse Moto3-titel in de wacht te slepen. De Nijkerkervener, vorig jaar nog in de GP’s met RW Racing GP, heeft een voorlopig contract getekend met Redline KTM. Het team is eigendom van een grote KTM-dealer in Loughborough en wist vorig jaar tweede te worden in het Brits Moto3-kampioenschap met Joe Irving. De negentienjarige Deroue wordt in 2015 de enige coureur die de kleuren van Redline KTM gaat verdedigen.

‘Ik kende teambaas Tim Walker al en die had me gemaild of ik interesse had om voor Redline KTM te komen rijden. Ik had echter mijn pijlen op het Spaans Open gericht, maar dat was budgettair gewoonweg niet haalbaar’, aldus Deroue. Nadat Walker wederom contact zocht met Deroue was het vrij snel geregeld.

Over zijn plannen in het Brits kampioenschap is de voormalige GP-coureur duidelijk: ‘Tim is vorig jaar met Irving tweede geworden en dat wil ie met mij zien te verbeteren. Zowel hij als ik willen dus kampioen worden en dat moet mogelijk zijn. Tuurlijk, ze hebben daar wat lastige baantjes, maar dat geldt in de Moto3 eigenlijk voor iedereen. Er zitten namelijk geen jongens bij die al jaren op die circuits rondrijden.’

Naast de 22 races voor het Brits kampioenschap wil Deroue en het team ook graag via wildcards deelnemen aan enkele GP’s. In ieder geval wil Redline KTM met Deroue deelnemen aan de TT van Assen en de GP op Donington Park. Tevens zullen er aanvragen uitgaan naar Dorna voor de races op Brno en Sachsenring.

Openingsfoto: Guus van Goethem
Onderste foto: RW Racing GP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?