13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Iwema rijdt komend jaar Moto3!

Jasper Iwema rijdt komend seizoen met steun van Gamma toch Moto3! Iwema gaat dit doen voor het Tsjechische Moto FGR team. In de tot Moto3 omgedoopte lichtste wegraceklasse maakt Jasper net als alle 125cc-coureurs de overstap van de tweetakt naar de 250cc viertakt. KNMV bondscoach en ex-coureur Barry Veneman tekent het komende jaar voor de sportieve begeleiding van de enige Nederlander in de MotoGP.

Jasper Iwema: “Ik verwacht dat de 125 cc-rijstijl feilloos past bij de nieuwe machine. Op de 125 stond ik erom bekend nog weleens té hard de bocht in te gaan wat ten koste ging van mijn snelheid bij het uitkomen. Met de viertakt en zijn onvermijdelijke motorrem zou juist dát weleens goed uit kunnen pakken. Fysiek en mentaal heb ik na Valencia een strikt trainingsprogramma volgehouden en ben gefocust op een nieuw Grand Prix seizoen. Ik wil racen!”

Gamma’s communicatiemanager Alex Phaff: “Na een incidentele samenwerking met Jasper in 2011 heeft Gamma besloten hem in 2012 meer structurele steun te verlenen, want als enige Nederlandse rijder in de Grand Prix verdient hij de steun. 2012 wordt voor Jasper een zwaar maar veelbelovend jaar op sportief gebied maar wij weten zeker dat hij de Gammakleuren met verve zal verdedigen!”

Het Moto FGR team uit Tsjechië staat onder leiding van Miroslav Felgr. Het team kan bogen op een aantal wildcard’s, deelname aan het Europees kampioenschap en nationale wedstrijden in de 125 cc-klasse in onder meer Spanje, Duitsland, Tsjechië en Hongarije. In Tsjechië leidde Moto FGR onder meer Iwema’s teammaat van vorig jaar, Jakub Kornfeil op. Andere FGR coureurs zijn Tomáš Vavrouš, vijfde in de 2011 Red Bull Rookies Cup en Karel Hanika die Vavrouš in 2012 opvolgt in deze talentenklasse.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen