dinsdag 25 juni 2024

Kawasaki ziet af van deelname aan de Suzuka 8hr 2023

In een dramatische wending kondigt het Kawasaki WorldSBK Team aan dat het zich terugtrekt uit de legendarische Suzuka 8hr 2023, een beslissing die is genomen na rijp beraad en na een controversieel en teleurstellend resultaat vorig jaar.

Officiële aankondiging: Kawasaki Racing trekt zich terug uit Suzuka 8hr 2023

Het Kawasaki WorldSBK team heeft aangekondigd dat het niet zal deelnemen aan de prestigieuze Suzuka 8hr 2023, die in augustus plaatsvindt op het legendarische Japanse circuit. Na zorgvuldige afweging van verschillende opties op het gebied van rijders en logistiek, en rekening houdend met de implicaties van een extra testprogramma naast de reguliere tests die deel uitmaken van de WorldSBK-verplichting, is met Kawasaki Motors Ltd besloten dat het officiële fabrieksteam dit jaar niet zal deelnemen.

Achtergrond: van triomf en teleurstelling

De beslissing is zeker niet lichtvaardig genomen en volgt op een overwinning van het KRT-team in samenwerking met KHI, Team Green en Kawasaki Motors Corp. Japan in 2019 en een verrassend en teleurstellend resultaat in het controversiële en gecompliceerde Suzuka 8hr-evenement in 2022, waar het team dicht bij de winst kwam.

Teammanager licht beslissing toe

Guim Roda, teammanager van KRT, liet zijn licht schijnen over de strategie en de emoties achter de aankondiging. ‘Deelnemen aan de Suzuka 8 Hours vergt de tijd en inzet van een groot aantal mensen. Het lijkt misschien op een Superbike-race – en we zetten zelfs Superbike-rijders als Johnny en Alex in – maar deze race is uniek en vereist een eigen test- en voorbereidingsprogramma bovenop wat we al doen in de WorldSBK. Vrijwel alles is anders en iedereen moet de tijd nemen om zich aan te passen aan de verschillende technische en prestatieparameters voor deze ene race. Strijden op het hoogste niveau en succes uit je handen laten grissen is niet makkelijk om aan te wennen, dus we zullen dit jaar niet op de grid staan. Onze focus voor 2023 bij KRT ligt nu 100% op WorldSBK. We wensen alle deelnemers en teams die deelnemen aan de race van 2023 een spannend en veilig evenement toe.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen