Kornfeil naar RW Racing GP

In 2013 rijdt Jakub Kornfeil voor RW Racing GP. Kornfeil volgt bij het Nederlandse team Luis Salom op, die vertrekt naar het Red Bull KTM Ajo fabrieksteam. Kornfeil staat op dit moment 15de in het Moto3 WK op een FTR Honda. Hij wist dit seizoen vijf keer in de top-10 te finishen, met de zesde plaats als zijn beste resultaat in zijn thuisrace Brno.

De 19-jarige Tsjech, de Red Bull Rookies-kampioen van drie jaar geleden, maakte zijn Grand Prix-debuut in 2009 (San Marino). Hij heeft in totaal 51 races op zijn naam staan in 125cc en Moto3. Kornfeil: “Uiteraard ben ik heel blij met mijn nieuwe team. RW Racing GP heeft laten zien dat het een competitief team is met een competitieve motor. Ik kijk er erg naar uit met dit team te mogen werken.’’

Teammanager Johan Stigefelt: ,,We houden Jakub al een tijdje in de gaten. Hij heeft veel potentie laten zien en we geloven dat hij een nieuwe boost is voor het team. We gaan door met Kalex KTM en we hopen dat deze samenwerking ons dezelfde goede resultaten geeft als dit seizoen. We hebben nog vier races voor de boeg en Luis Salom heeft nog altijd zicht op de wereldtitel. Daar richten we ons nu op. Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van Luis, maar we wensen hem natuurlijk het allerbeste bij zijn nieuwe team.’’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?