dinsdag 5 december 2023

34 weginspecteurs op de motor

Zoals eerder al geschreven zet Rijkswaterstaat vanaf dit najaar 34 weginspecteurs in op de motor voor een snellere afhandeling van ongelukken. De 34 weginspecteurs zijn door de politieacademie opgeleid en zullen gebruik maken van een BMW R1200RT die speciaal geschikt is gemaakt voor deze taak.

De inzet zal voornamelijk plaats vinden op plekken waar vluchtstroken ontbreken en waar tijdens file weinig ruimte is. Zoals elke motorrijder weet hoef je niet achteraan te sluiten in de file. Hoe eerder een weginspecteur aanwezig is, hoe sneller de incidentafhandeling wordt opgestart.

Karin Visser van Rijkswaterstaat: “Ik verwacht dat Rijkswaterstaat met de inzet van de weginspecteur op de motor een positieve bijdrage levert aan Incident Management. En dat hiermee de veiligheid op het hoofdwegennet wordt vergroot.”

“Als BMW zijn we verheugd om deze motorfietsen aan Rijkswaterstaat te leveren. Deze motorfietsen kunnen direct bijdragen aan meer veiligheid op de Nederlandse wegen”, aldus Edgar Kleinbergen, manager BMW Motorrad.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image