34 weginspecteurs op de motor

Zoals eerder al geschreven zet Rijkswaterstaat vanaf dit najaar 34 weginspecteurs in op de motor voor een snellere afhandeling van ongelukken. De 34 weginspecteurs zijn door de politieacademie opgeleid en zullen gebruik maken van een BMW R1200RT die speciaal geschikt is gemaakt voor deze taak.

De inzet zal voornamelijk plaats vinden op plekken waar vluchtstroken ontbreken en waar tijdens file weinig ruimte is. Zoals elke motorrijder weet hoef je niet achteraan te sluiten in de file. Hoe eerder een weginspecteur aanwezig is, hoe sneller de incidentafhandeling wordt opgestart.

Karin Visser van Rijkswaterstaat: “Ik verwacht dat Rijkswaterstaat met de inzet van de weginspecteur op de motor een positieve bijdrage levert aan Incident Management. En dat hiermee de veiligheid op het hoofdwegennet wordt vergroot.”

“Als BMW zijn we verheugd om deze motorfietsen aan Rijkswaterstaat te leveren. Deze motorfietsen kunnen direct bijdragen aan meer veiligheid op de Nederlandse wegen”, aldus Edgar Kleinbergen, manager BMW Motorrad.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.