Lorenzo blijft optimistisch

Dat hij geen goede start van het seizoen en zijn debuut bij Ducati kende, zal voor niemand onopgemerkt zijn gebleven en mag een understatement worden genoemd. Jorge Lorenzo ging in de eerste race wijd, kon zich niet meer goed herstellen en crashte in de tweede race. Veel critici zien hierin de bevestiging van de voor hen nu al mislukte overstap naar Ducati. In de Spaanse pers wordt geroddeld dat Ducati voorbereidingen treft om Lorenzo na een aantal maanden zonder verbetering van zijn kant, te gaan ontslaan. Dat zijn dus maar geruchten, maar dat zowel Ducati als Lorenzo betere resultaten verwachten moge duidelijk zijn. Toch blijft hij optimistisch. 

“Eindelijk zijn we aangekomen in Austin. Ik kon niet wachten om hier te komen na mijn crash in Termas de Río Hondo. Ik wil er niet meer bij nadenken wat er gebeurd is in Argentinië. Hoewel de resultaten tot nu toe niet zo goed zijn, denk ik dat we op het juiste spoor zitten. Om één of andere reden ben ik nog niet in staat geweest om dit te laten zien. Austin is een geweldig circuit. Een waar ik nog nooit heb gewonnen, maar Ducati is hier altijd competitief geweest. En op het podium beland in de afgelopen drie jaar. Het is een goed circuit om de ontwikkeling van de Desmosedici op aan te passen en mijn rijstijl aan te houden. In het team zijn we allemaal optimistisch, we werken goed samen en ik weet zeker dat dit moeilijke moment snel voorbij zal zijn”, aldus Lorenzo. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.