Mag het een onsje minder zijn Rossi?

Valentino Rossi laat waarden optekenen waarvan een professioneel wielrenner nog jaloers wordt. De Italiaan is 1.82 mtr lang, maar weegt slechts 65 kilo. Minder is onmogelijk zou je zeggen, dan gaat het bijna richting een eetstoornis. Toch weegt Rossi nog altijd meer dan zijn grootste concurrenten Marc Marquez, Dani Pedrosa en Maverick Vinales. Om qua gewicht niet verder achterop te raken huurt Rossi professionals in die hem helpen met zijn eetpatroon.

Zoals het een Italiaan betaamt houdt de Doctor van goed voedsel en het doet hem daarom deugd dat hij flink kan eten zonder direct aan te komen. Blijkbaar is zijn spijsvertering net zo snel als de man zelf. Een speciaal dieet volgt hij dan ook niet, wel houdt hij de porties in de gaten. Bovendien eet hij geen slecht voedsel, maar vooral gezond voer. Hij heeft er een goede reden voor: vijf kilo extra meeslepen scheelt volgens hem een tiende seconde per ronde. 

Rossi heeft moeten leren leven met zijn lengte- en gewichtsnadeel. Al ging dat niet altijd van harte. In het verleden deed hij al eens een informeel verzoek aan de Veiligheidscommissie om een gecombineerd minimumgewicht voor rijders en motorfiets in de MotoGP-klasse in te stellen. Dat zou het gewichtsvoordeel van een man als Dani Pedrosa (51 kilo zwaar en 1.60 mtr lang) teniet doen. De Italiaan is sportief genoeg om te zeggen dat hij door zijn lengte en massa minder hoeft te knokken met een GP-racer dan Pedrosa, maar de drie turven hoge Spanjaard heeft ondertussen ruimschoots bewezen dat hij zijn mannetje wel staat.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?