maandag 15 april 2024

Michael Dunlop en Hawk Racing terug naar TT Isle of Man met Honda Fireblade

Michael Dunlop, 21-voudig winnaar van de TT Isle of Man, doet dit jaar mee aan de Superbike- en Senior TT-races met het Hawk Racing-team en de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade. Het is de eerste keer dat Dunlop op een Honda rijdt in de Superbike- en Senior-races sinds 2013, toen hij deel uitmaakte van het Factory Honda TT Legends-team. Hij won de eerste Superbike-race en eindigde in de spannende Senior-race als tweede achter teamgenoot John McGuinness.

Reportage: 30 jaar Honda Fireblade (1992 – 2022)

Een hernieuwde samenwerking

Dunlop en het Hawk Racing-team gingen in 2017 uit elkaar, maar werkten in 2022 weer samen nadat Dunlop’s deal met PBM Ducati enkele weken voor de TT Isle of Man niet doorging. Ondanks de late wissel en het gebrek aan testen slaagde Dunlop erin om als derde te eindigen in de openingsrace van de Superbike-klasse.

Voorbereiding is cruciaal

In een reactie op het nieuws zei Michael: ‘Het is goed om mijn plannen dit jaar op tijd af te kunnen ronden. Je hoeft alleen maar naar de anderen te kijken om te zien hoe belangrijk het is om met een team te werken waarmee je vertrouwd bent en om vóór de TT op snelheid te zijn. Het tempo ligt momenteel zo hoog dat je vanaf het begin in topvorm moet zijn.’

‘In werkelijkheid waren de voorbereidingen van vorig jaar niet wat ze hadden moeten zijn. Steve en de jongens hebben me op het laatste moment uit een gat getrokken, maar we hebben toch een goed resultaat behaald. Daarvoor – 2019 – kampte ik nog met een polsblessure, dus dit jaar ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer volledig fit en op een fiets waar ik me goed bij voel. Het is goed, ik kijk ernaar uit en ik denk dat we een goede show kunnen neerzetten.’

Terugblik: Joey Dunlop ging, maar terug kwam hij niet

Hopen op een zesde titel

Zowel Dunlop als de familie Hicken hopen dat de overstap naar de Honda Fireblade ze zal helpen aan een zesde titel. Dunlop zal waarschijnlijk ook met zijn eigen MD Racing Honda-racen in de Superstock races. De band tussen Hawk Racing en Dunlop heeft in het verleden bewezen dat ze een onverslaanbare combinatie kunnen zijn en de fans zijn benieuwd wat ze dit jaar zullen bereiken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen