Michael van der Mark kijkt uit naar Assen

Het belangrijkste Nederlandse uithangbord van het WK Superbike, Michael van der Mark, moest de persbijeenkomst aan zich voorbij laten gaan. BMW riep hem namelijk op voor een ingelaste test. Waar werd gereden wilde Michael niet zeggen. TT-perschef Peter Schorer sprak via een videoverbinding met Michael. Hoe kijkt hij terug op de eerste wedstrijden op BMW, na jarenlang voor Yamaha te zijn uitgekomen. ‘We wisten dat er veel werk te doen was met de nieuwe M1000. De afstand naar het podium is nog groot. Misano viel tegen. BMW reageert snel, daarom hebben we nu nieuwe onderdelen om te testen. De doelstelling van BMW is duidelijk: zo snel mogelijk wereldkampioen worden.’

WSBK Assen met meer publiek dan bij TT

Michael is blij dat toeschouwers naar het WK Superbike in Assen mogen komen: ‘Races zonder publiek zijn sfeerloos, met publiek is er wel weer sfeer.’

Het WK Superbike is van 23-25 juli op het TT Circuit Assen, met kwalificaties op vrijdag en zaterdagmorgen en races op zaterdagmiddag en zondag. De taluds zijn afgesloten, alle toeschouwers kunnen een plekje zoeken op de tribunes.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?