maandag 15 juli 2024

WSBK Assen met meer publiek dan bij TT

TT-directeur Peter Oosterbaan kon de persconferentie van het WK Superbike van 23-25 juli openen met positief nieuws, ondanks de recent afgekondigde beperkingen voor evenementen: ‘Wij mogen onze zitplaatsen voor twee-derde benutten. Langs het TT Circuit bevinden zich 55.000 zitplaatsen, dit betekent dat we op elk van de drie dagen van het WK Superbike 35.000 toeschouwers mogen ontvangen. Er geldt een vrije zit. De anderhalve-meter-maatregel geldt niet, omdat we bij de ingang testen voor toegang hebben. Net als bij de TT blijven de taluds gesloten. 80.000 mensen hebben de TT gemist, ik hoop dat zij bij de Superbike de schade willen inhalen. Er worden vidiwalls geplaatst, zodat onze bezoekers alles optimaal kunnen volgen.’

Kijkje achter de schermen bij TT Assen

De trainingen op vrijdag 23 juli zijn van negen tot half zes. Op zaterdag wordt er eveneens om negen uur begonnen met vanaf kwart voor tien de eerste Superpole. Daarna volgen zes races: Superbike, Supersport, Supersport 300, WK zijspan en tweemaal de Yamaha Cup. Na de warm-up vanaf negen uur wordt op zondag om elf uur de Superpole Race van de Superbike verreden, gevolgd door de races van de Supersport, Superbike, Supersport 300 en de zijspannen.

Op vrijdag is de entree € 20,-, op zaterdag € 40,-, op zondag € 45,-. Een passe-partout voor drie dagen kost € 69,-, een passe-partout voor zaterdag en zondag € 57,-. Je kunt op alle tribuneplaatsen terecht, dus ook de Hoofdtribune. Op alle dagen mag jeugd tot en met 15 jaar gratis naar binnen.

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen