WSBK Assen met meer publiek dan bij TT

TT-directeur Peter Oosterbaan kon de persconferentie van het WK Superbike van 23-25 juli openen met positief nieuws, ondanks de recent afgekondigde beperkingen voor evenementen: ‘Wij mogen onze zitplaatsen voor twee-derde benutten. Langs het TT Circuit bevinden zich 55.000 zitplaatsen, dit betekent dat we op elk van de drie dagen van het WK Superbike 35.000 toeschouwers mogen ontvangen. Er geldt een vrije zit. De anderhalve-meter-maatregel geldt niet, omdat we bij de ingang testen voor toegang hebben. Net als bij de TT blijven de taluds gesloten. 80.000 mensen hebben de TT gemist, ik hoop dat zij bij de Superbike de schade willen inhalen. Er worden vidiwalls geplaatst, zodat onze bezoekers alles optimaal kunnen volgen.’

Kijkje achter de schermen bij TT Assen

De trainingen op vrijdag 23 juli zijn van negen tot half zes. Op zaterdag wordt er eveneens om negen uur begonnen met vanaf kwart voor tien de eerste Superpole. Daarna volgen zes races: Superbike, Supersport, Supersport 300, WK zijspan en tweemaal de Yamaha Cup. Na de warm-up vanaf negen uur wordt op zondag om elf uur de Superpole Race van de Superbike verreden, gevolgd door de races van de Supersport, Superbike, Supersport 300 en de zijspannen.

Op vrijdag is de entree € 20,-, op zaterdag € 40,-, op zondag € 45,-. Een passe-partout voor drie dagen kost € 69,-, een passe-partout voor zaterdag en zondag € 57,-. Je kunt op alle tribuneplaatsen terecht, dus ook de Hoofdtribune. Op alle dagen mag jeugd tot en met 15 jaar gratis naar binnen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?